Lietuvos krepšininkas, kuriam mačo išvakarėse suėjo 26 metai, iškart po lemtingo metimo pateko į komandos draugų glėbį.

"Barcelona" tai buvo pirmoji pergalė per du mačus.

Šis laimėjimas išsaugojo "Barcelona" galimybes tęsti kovą dėl pirmosios vietos E grupėje bei kelialapio į Eurolygos finalo ketverto turnyrą.

Antrajame varžybų etape 16 klubų iš viso sužais po 6 rungtynes keturiose grupėse. Į finalo ketverto turnyrą pateks grupių nugalėtojai.

Pergalę paskutinę sekundę užvakar išplėšė ir kita Ispanijos ekipa Vitorijos "Tau Ceramica", svečiuose 78:77 nugalėjusi 10 tūkst. žiūrovų palaikomą praėjusio sezono Suprolygos čempioną Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis).

Prieš pat finalo sireną tritaškį įmetė "Tau Ceramica" įžaidėjas amerikietis Elmeris Benenettas.

Šioje grupėje užvakar įvyko dar vienerios rungtynės: Maskvos CSKA (Rusija) savo arenoje po permainingos kovos 86:80 palaužė Stambulo "Ulker" (Turkija).

H grupėje "Tau Ceramica" turi 2 pergales, CSKA ir "Maccabi" - po 1, "Ulker" - nė vienos.

Po kirkšnies raumenų traumos atsigaunantis Š.Jasikevičius užvakar žaidė 14 minučių, bet buvo vienas rezultatyviausių komandoje - 11 taškų.

Daugiausia taškų - po 15 - įmetė perpus ilgiau rungtyniavę puolėjas Artūras Karnišovas ir "centras" Efthimios Rentzias.

"Kai aš gavau kamuolį paskutinę sekundę, labai troškau atlikti ką nors naudinga komandai po tokios ilgos pertraukos. Aikštėje tuo momentu buvo tokia situacija, kokią man jau ne sykį yra tekę išgyventi per savo karjerą - tada nedera sutelkti minčių į metimą, kad nesusikaustytum", - po rungtynių kalbėjo Š.Jasikevičius.

Apie mėnesį dėl traumos nerungtyniavęs įžaidėjas pirmą sykį kelioms minutėms į aikštę buvo įėjęs antrajame ketvirtyje, po kurio svečiai atsilikinėjo 41:50.

Įpusėjus 3-iajam kėliniui "Scavolini" persvara išaugo iki 68:54, ir "Barcelona" treneris Aito Garcia Renesesas vėl grąžino į areną Š.Jasikevičių.

Tada "Barcelona" reikalai pamažu ėmė gerėti.

Paskutiniame ketvirtyje "Barcelona" priartėjus iki 78:81, "Scavolini" amerikietis įžaidėjas Melvinas Bookeris 6 baudos metimais padidino skirtumą iki 87:82.

Bet kai varžybų pabaigoje pataikė E.Rentzias ir Š.Jasikevičius, komandas jau skyrė tik taškas.

Netrukus, kilus grumtynėms dėl kamuolio, teisėjai nutarė - ginčas. Jį laimėjęs E.Rentzias kamuolį iš karto nukreipė Rodrigo De la Fuente'i, šis - Š.Jasikevičiui.

Manydamas, jog lietuvis veršis prie krepšio, jam kelią užstojęs Miroslavas Beričius kiek atsitraukė, ir Š.Jasikevičius pašokęs iš baudos aikštelės krašto persvėrė rezultatą.