Trijų oro linijų atstovai teigė, jog ši priemonė „atneš skaudžių pasekmių JK turizmui ir visai ekonomikai, taip pat dėl jos bus sunaikinta tūkstančiai darbo vietų“. Bendrovės pareikalavo, kad teismas šį skundą išnagrinėtų kuo greičiau.

„Nebuvo rengiama jokių konsultacijų ir nebuvo pateikta jokių mokslinių įrodymų dėl tokios griežtos politikos“, – kreipimosi priežastis skunde pateikė oro linijos.

Nuo pirmadienio šalyje buvo įvestas naujas dviejų savaičių saviizoliacijos reikalavimas daugumai iš užsienio atvykstančių keliautojų, tokį sprendimą pasmerkė pandemijos ir taip paveiktas aviacijos sektorius.

JK gyventojai ir atvykėliai iš užsienio turi laikytis 14 dienų privalomo karantino, nepaisantiems šio reikalavimo gresia tūkstančio svarų baudos arba patraukimas baudžiamojon atsakomybėn.

Tačiau kritikai kvestionuoja šį sprendimą, svarstydami, kodėl Didžioji Britanija, kuri pagal 100 tūkst. gyventojų tenkančių užsikrėtimo atvejų skaičių yra antra valstybė Europoje, sudaro dar sunkesnes sąlygas viešbučiams ir oro linijoms, kurie dėl viruso protrūkio ir taip privalėjo apriboti veiklą.

„British Airways“ ir pigių skrydžių bendrovės žadėjo į teismą valstybę paduoti vos tik paskelbus reikalavimą, tačiau delsė, valdžiai pažadėjus įvesti taip vadinamus „oro tiltus“ į tam tikras šalis. Tačiau penktadienį paskelbtame pranešime oro linijos tvirtino „nematančios ženklų, kad minėti „oro tiltai“ iš JK į kitas šalis bus kada nors priimti“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)