L. Jamesas su kitais profesionaliais atletais nori įkurti visuomeninę organizaciją, kuri JAV sutelktų juodaodžius rinkėjus. Organizacija turėtų vadintis „More Than A Vote“ (liet. Daugiau nei balsas).

„Kilo jausmas, kad turime atkreipti į save dėmesį. Dabar yra laikas mums pagaliau atlikti tam tikrus darbus“, – kalbėjo Los Andželo „Lakers“ puolėjas. Iki JAV prezidento rinkimų liko 5 mėnesiai.

Pasak jo, organizacijos tikslas – išjudinti afroamerikiečius, kad jie registruotųsi į rinkimus ir lapkričio 3 dieną pasirodytų prie savo vietinių rinkimų urnų.

„Taip, norime, kad tu ateitum ir atiduotum savo balsą. Mes duosime visą reikalingą informaciją, kaip viskas vyksta ir kodėl kažkas gali norėti, kad tu savo balso neatiduotum“, – sakė L. Jamesas.

Socialiniuose tinkluose krepšininkas turi per 135 mln. sekėjų ir tai ketina taip pat išnaudoti.

46 metų afroamerikiečio George'o Floydo mirtis dėl šiurkščių policininkų veiksmų jį areštuojant daugelyje valstybių išprovokavo protestus prieš rasizmą ir policijos brutalumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)