„Šiam (Šiaulių – BNS) regionui reikėtų skirti didesnį dėmesį ekonomikos, inovacijų ir investicijų pritraukimo esme“, – Naujojoje Akmenėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

„Vienas iš infrastruktūros objektų, kuris galėtų gerokai pagyvinti ekonominį gyvenimą konkrečiai Šiaulių regione, yra Zoknių oro uostas ir jo platesnis įveiklinimas nei dabar“, – pridūrė prezidentas.

Anot jo, siekiant prisidėti prie ekonominės regiono plėtros, taip pat reikėtų mąstyti apie Laisvosios ekonominės zonos industrinio parko plėtrą.

Prezidento teigimu, atlikus šiuos žingsnius, visai kitaip atrodytų ir šiuo metu problematiškas Šiaulių universiteto likimas.

„Tuomet visai kitaip atrodytų ir Šiaulių universiteto likimas, kuris dabar atrodo problemiškas. Vyksta pertvarka, konsolidacija, bet šiam universitetui, kokia forma jis egzistuotų toliau, reikės profiliuotis ir rasti tas stipriąsias vietas, kuriomis jis galės pritraukti potencialius studentus ateityje“, – pabrėžė šalies vadovas.

Prezidento patarėja Vaida Česnulevičiūtė tvirtino, kad Šiaulių regionas išsiskiria savo sektorių gausa ir jame yra daug erdvės plėtrai.

„Regionas išsiskiria savo sektorių gausa, čia yra tiek pramonės, tiek transporto, žemės ūkio, turizmo“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V. Česnulevičiūtė.

„Šiame regione veikia regioniniai pramonės parkai, turime dvi LEZ. Ten yra daug erdvės plėtrai, kad šis regionas stiprėtų, kad dar aktyviau kurtųsi tiek užsienio, tiek Lietuvos investuotojai“, – teigė ji.

Šiuo metu Šiaulių oro uoste vyksta infrastruktūros atnaujinimas, tačiau nerimaujama, kad miesto savivaldybei greičiausiai pritrūks lėšų.

Vasarį savivaldybė ir „Panevėžio keliai“ pasirašė 9,44 mln. eurų rangos darbų sutartį. Šiaulių meras Artūras Visockas teigia, kad miestas turi tik pusę reikalingų lėšų.

Orlaivių techninės priežiūros remonto centrą oro uoste statanti bendrovė „Aviatic MRO“ pripažįsta, kad projekto eiga priklauso nuo savivaldybės spartos.

Praėjusį mėnesį išplatintame pranešime Šiaulių miesto savivaldybė teigia reaguojanti į Vyriausybės paskelbtą „Ateities ekonomikos DNR planą“ ir prašanti, be kita ko, numatyti 4,72 mln. eurų Šiaulių oro uosto infrastruktūros modernizavimui ir naujos viešosios infrastruktūros oro uosto prieigose įrengimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)