40-ies metų amžiaus Ch. Tatumas ir 52-ejų J. Foxxas taip pat buvo nufotografuoti stovintys kartu su kitais į laidotuves atėjusiais žmonėmis 2 tūkst. vietų bažnyčioje „Fountain of Praise“. Holivudo žvaigždės kartu vaidino 2013 m. filme „Baltųjų rūmų šturmas“ („White House Down“).

Į dvi valandas trukusią laidotuvių ceremoniją galėjo patekti tik maždaug 500 šeimos narių ir kviestinių svečių, siekiant nepažeisti socialinio atsiribojimo reikalavimų siaučiant koronaviruso pandemijai, praneša people.com.

Visgi lauke susirinko didelė minia. Dieną prieš laidotuves tūkstančiai atėjo pagerbti atvirame aukso spalvos karste pašarvoto G. Floydo.

Atsisveikinimui su velioniu buvo skirtos šešios valandos.

Laidotuvių apeigos, kurias šeimos nariai pavadino „didžiuoju finalu“, buvo paskutinis G. Floydo pagerbimo etapas, kurį sudarė ir pamaldos už mirusįjį keliuose miestuose. Praėjusį ketvirtadienį pamaldos buvo surengtos Mineapolyje, kur G. Floydas gyveno, kai buvo nužudytas, šeštadienį – Raeforde, Šiaurės Karolinos valstijoje, netoli G. Floydo gimimo vietos, o pirmadienį amerikiečiai galėjo atsisveikinti su pašarvotu velioniu Hjustone, kur jis praleido didžiąją savo gyvenimo dalį.

„Jūsų dėka gavome paguodos ir stiprybės. Norime, kad žinotumėte, jog dabar George’as yra vienas iš nuostabiųjų Dievo angelų ir VISUOMET išliks mūsų širdyse!“ Tokius žodžius G. Floydo šeimos nariai užrašė ant kortelių, kurias dalijo visiems atsisveikinti su tragiškai žuvusiu vyru atėjusiems žmonėms.

Vis tik ne visi išlydi G. Floydą su širdgėla - mirties jis nenusipelnė, tačiau nereikia pamiršti ir fakto, jog vyras buvo ne kartą teistas, vieną kartą net už tai, jog nėščiai moteriai per apiplėšimą grasino šaunamuoju ginklu.

Pirmadienį J. Foxxas savo „Instagram“ paskyroje paskelbė keletą nuotraukų iš protesto „Black Lives Matter“, kuriose užfiksuotas su savo 11-os metų amžiaus dukra Annalise.

„Tiesiog dalinuosi akimirkomis. Dalyvauti proteste su savo vaikais buvo liūdna ir kartu malonu. Viena vertus, buvo gražu žiūrėti, kaip žmonės susivienija bendro tikslo vardan... Kita vertus, aiškinant savo vaikams, kodėl čia atėjome, man plyšo širdis“, – parašė aktorius, turintis ir gerokai vyresnę dukterį – 26-erių metų amžiaus Corinne.

„Pakeiskime pasaulį, kad mano vaikams nereikėtų gyventi taip, kaip gyvename mes“, – reziumavo J. Foxxas ir pridėjo saitažodžius #justiceforgeorgefloyd ir #blacklivesmatter.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)