Socialinio tinko „Facebook“ grupėje „Reidas Vilniuje“ vairuotojai stebėjosi neeiline situacija – važiuojantys vakariniu aplinkkeliu Tūkstantmečio gatvės link netikėtai sutinka „Peugeot“ automobilį važiuojantį priešinga kryptimi. Tiesa, kaip vėliau paaiškėja, tai nėra visiškai neeilinė situacija, mat vairuotojai jau ne kartą yra užfiksavę, kaip vienos judėjimo krypties kelyje prisispaudęs prie kelio bortų priešinga kryptimi važiuoja automobilis.

Tam yra ir paaiškinimas

Internautai stebėjosi tokiu „pasiklydusio“ vairuotojo neapdairumu ir vaizdą įamžinusio žmogaus greita reakcija, dėl kurios pavyko išvengti eismo įvykio. Nors ne vienas pasimetusiųjų neužjautė ir teigė, kad tokiems apskritai prie vairo – ne vieta, vairavimo instruktorius ir „Amplius.lt“ vairavimo mokyklos vadovas Artūras Pakėnas ragino neskubėti tokių vairuotojų teisti, mat tam galima rasti ir logišką paaiškinimą.

„Manau, kad dauguma tokių vairuotojų yra ne vietiniai, o kitų miestų, miestelių ir kaimų gyventojai, kurie dėl susiklosčiusių aplinkybių buvo priversti atvykti į šalia esančią ligoninę. Tikriausiai, visa bėda yra tai, kad išvažiuodami iš ligoninės vairuotojai nesupranta, kaip yra organizuotas eismas, ir kad norint pasukti į kairę, reikia pavažiuoti gerokai toliau nei yra išvažiavimas vedantis Savanorių gatvės link. Pasimetę ir nežinodami, kaip išvažiuoti į jiems reikiamą kelią, kai kurie tiesiog išsuka į priešpriešinę eismo juostą, o tada stengiasi nuvažiuoti iki vietos, kur galėtų apsisukti“, – aiškino A. Pakėnas.

Vairavimo instruktorius teigė, kad tokių nesusipratimų galima būtų išvengti dar iš anksto peržiūrėjus reikiamą maršrutą, paprašius artimųjų pagarbos ar pasinaudojant taksi ir pavežėjų paslaugomis.

Pareigūnų pagalbos neprireikia

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas teigė, kad tokių situacijų išties pasitaiko, tačiau jų nėra itin daug. Pareigūnas teigė, kad tokio nesusipratimo priežastis gali būti ir savotiškas neapdairumas, kai iš Didžiosios Britanijos atvykę vairuotojai pasimeta ir pasuka ne į tą pusę, į kurią turėtų.

„Pranešimų apie tokius vairuotojus esame gavę, tačiau dažniausiai dar nespėjus pareigūnams atvykti į vietą vairuotojai patys saugiai suranda teisingą kelią. Mano žiniomis, dėl tokio vairuotojų neapdairumo fiksuotų eismo įvykių nėra“, – sakė pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)