11-ą vietą Rytų konferencijoje užėmę „Bulls“ (22/43) nuo 8-oje pozicijoje esančio Orlando „Magic“ (30/35) atsiliko daugiau nei šešiomis pergalėmis, todėl pagal NBA patvirtintą sezono tęsinio modelį nebeturės progos pagerinti savo padėties.

Liepos 31 d. Floridoje bursis 9 klubai iš Rytų ir 13 – iš Vakarų.

Kartu su „Bulls“ sezoną jau baigė „Golden State Warriors“, Minesotos „Timberwolves“, Klivlando „Cavaliers“, Atlantos „Hawks“, Detroito „Pistons“, Niujorko „Knicks“ ir Šarlotės „Hornets“.

„Liūdna, kad šiame sezone daugiau nebežaisime, bet šis sprendimas buvo priimtas ne dėl vienos komandos. Vis tiek palaikome A. Silverį, kuris išnagrinėjo visas įmanomas alternatyvas ir rado išeitį, kaip pratęsti sezoną bent dalinai. Jo komanda praleido valandų valandas aiškindamasi situaciją su įvairių sektorių lyderiais ir ekspertais, taip pat ir klubų vadovais“, – sakė „Bulls“ savininkas Michaelas Reinsdorfas.

Pasak jo, dabar atėjo laikas rankoves pasiraitoti A. Karnišovui ir jo į „Bulls“ generalinio vadybininko pareigas pakviestam Marcui Eversley.

„Dabar visą dėmesį nukreipsime į naujos komandos lipdymą vadovaujant A. Karnišovui ir mūsų krepšinio operacijų departamentui. Naujos mūsų gairės – naujokų birža, perėjimų langas ir tarpsezonio klubo vystymas“, – teigė milijonierius.

Pasiruošti naujokų biržai A. Karnišovas turės marias laiko, nes ji turėtų vykti tik spalio 15 d. – po koronaviruso nustumtos šio sezono kulminacijos.

Vis dėlto opiausias klausimas Vėjų mieste – vyriausiojo trenerio Jimo Boyleno ateitis. JAV krepšinio apžvalgininkai ne kartą pabrėžė, jog „bulių“ viceprezidentu krepšinio operacijoms tapusiam A. Karnišovui sezono tęsinys labiausiai reikalingas būtent norint įsitikinti dabartinio ekipos stratego galimybėmis tęsti darbą.

„Būtų buvę geriau, jei šiame sezone dar būtume gavę progą parungtyniauti. Tačiau suprantame kompromiso būtinybę. Gaila, kad sezonas baigėsi ir daugiau nepamatysime savo komandos aikštėje. Tačiau būsime kūrybingi ieškodami kitokių galimybių stiprinti „Bulls“ ruošdamiesi kitam sezonui“, – kalbėjo pats A. Karnišovas.

Tuo metu kitiems NBA lietuviams taškai šiame sezone dar nesudėti. Į Orlandą keliaus Jonas Valančiūnas su Memfio „Grizzlies“, Domantas Sabonis su Indianos „Pacers“, taip pat ir Denverio „Nuggets“ klubas, kuriame dirba Martynas Pocius bei Tomas Balčėtis.

NBA sezonas finišuos vėliausiai spalio 12 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)