Be to teigiama, jog vienas paskutiniųjų dalykų, kuriuos T. Ellwood pasakė savo partneriui Irai Heyderui, buvo: „Negi paliksi mane čia, kad mane nužudytų?“ Tuomet dokumentinių filmų ciklo apie maorius „Waka Huia“ režisierius ketino išvykti į Oklendą darbo reikalais.

Likus maždaug savaitei iki mirties T. Ellwood pametė piniginę, kurioje buvo pasas ir receptas, ant kurio nurodytas poros namų adresas. Ji nerimavo, kad dėl to jai bus nesaugu vienai likti namuose, kai gyvenimo draugas išvyks.

Vėliau piniginė buvo grąžinta į policijos nuovadą be jokių incidentų. Tačiau, žvelgiant atgalios, T. Ellwood žodžiai skambėjo tikrai įtartinai.

Netrukus po to, kai jos partneris išvyko, T. Ellwood dingo.

2018 metų kovo 6 d. ji buvo rasta negyva vienuose Oklendo centre esančiuose pusiaukelės namuose kartu su buvusio draugo T. Hamiltono palaikais. Ji buvo dingusi šešias dienas.

Kai T. Ellwood kūnas buvo aptiktas, policija nurodė, kad abiejų asmenų mirtys yra „nepaaiškinamos“. Vėliau buvo patikslinta, kad šio klausimo tyrimu dėl nužudymo jie nelaiko, tačiau nurodė, kad T. Ellwood mirties priežastį nustatys koroneris.

Vasarį, praėjus metams po T. Ellwood palaikų radimo, vyriausioji koronerė teisėja Deborah Marshall pabaigė savo ataskaitą dėl T. Ellwood mirties. Didžiajai daliai ataskaitos iš pradžių galiojo laikinas nurodymas detalių neskelbti, tačiau neseniai jis nustojo galioti. Kai kurios T. Ellwood mirties aplinkybės vis dar neskelbiamos, tačiau su didžiąja koronerės ataskaitos dalimi galima susipažinti.

Koronerė nustatė, kad 39 metų moters mirties priežasties nebuvo galima nustatyti dėl itin smarkiai apirusių jos palaikų. T. Ellwood partneris I. Heyderas sako „vargiai pasitikėjęs policijos tyrimu nuo pat pradžių“.

„O dabar įvykių versija, kurią pristatė policija, kai rado kūnus, yra vyriausiosios koronerės užantspauduota ir įslaptinta, – sakė jis. – Kada Naujosios Zelandijos policija kas nors padarė gerai 100 proc.? Kol negalėsiu pamatyti įrodymų, manysiu, jog Taniai galėjo nutikti bet kas, bet kur ir tai galėjo padaryti bet kuris žmogus.“

Per pastaruosius metus I. Heyderas reiškė nepasitenkinimą tuo, kaip policija tiria bylą, ir sakė, kad pareigūnai neleido jam pamatyti T. Ellwood palaikų, su juo nepasidalino informacija apie tyrimo rezultatus. Jų taip pat nedomina jokia informacija, kurią jis norėjo suteikti.

Po aktorės T. Ellwood mirties „Grey Lynn“ rajone esančiuose „Dryden Lodge“ pusiaukelės namuose narkomanams ir buvusiems kaliniams, ėmė sklisti gandų, kad galbūt jie mirė nuo narkotikų perdozavimo arba nelaimingai pasibaigė kažkoks jųdviejų konfliktas.

Iš komandiruotės namo grįžęs I. Heyderas mėgino atsekti savo mylimosios judėjimą paskutinėmis gyvenimo dienomis naudodamas jos mobiliojo telefono duomenis. Jis taip pat kreipėsi pagalbos į politikus ir net apsilankė T. Hamiltono 25-uoju numeriu pažymėtame kambaryje namuose, kur mirė jo gyvenimo draugė.

„Apsilankymas „Dryden Lodge“ mane tik dar labiau sutrikdė, nesuvokiu, kaip Tania galėjo čia atsirasti“, – sakė vyras.

Šiuose vadinamuosiuose pusiaukelės namuose gyveno neseniai iš kalėjimo išėję žmonės, mėginantys atsitiesti arba tie, kam tiesiog gyvenime nepasisekė. Šių namų gyventojai dažnai lauke rūkydavo suktines. Kambarys, kuriame gyveno T. Hamiltonas, buvo nedidelis ir praktiškai tuščias, grindys buvo išklotos plytelėmis.

Po aktorės mirties vienas su I. Heyderu susisiekęs žmogus pasakojo, kad T. Hamiltonas buvo tiesiog „apsėstas“ aktorės T. Ellwood, dažnai apie ją kalbėjo ir jam nepatiko ją matyti su kitu vyru. Jis pasakojo, kad T. Ellwood dažnai matė T. Hamiltoną savo rajone.

I. Heyderas teigė, kad jo draugė praeityje buvo priklausoma nuo narkotikų, tačiau kai jie tapo pora, ji jį patikino, kad tas jos gyvenimo etapas jau baigėsi. Jiedu buvo kartu maždaug dvejus metus.
Vyras sako, kad policija neteikia jokios informacijos apie T. Ellwood bylą. Pareigūnai tik užsimena apie vaizdo stebėjimo kamerų įrašus, kuriuose aktorė ir T. Hamiltonas užfiksuoti einantys kartu „Karangahape Road“ gatve jos dingimo dieną. Tačiau pareigūnai atsisako parodyti jam tuos įrašus.

Vienas draugas taip pat jam pasakojo matęs T. Ellwood „labai nusiminusią“ ir sėdinčią prie kavinės tą pačią dieną apie pusę pirmos popiet.

Praėjus metams koronerės tyrimas pateikė daugiau klausimų nei atsakymų. Atskiroje išvadoje nurodoma, kad T. Hamiltonas nusižudė.

Nustatyta, kad T. Ellwood mirė 2018 metų maždaug vasario 28 d., tą dieną, kaip ir dingo. O T. Hamiltonas mirė apie kovo 5 d. – praėjus penkioms dienoms po T. Ellwood mirties.

Vyriausiosios koronerės teisėjos Deborah Marshall išvadose taip pat nurodoma, kad T. Ellwood savo motinai Monicai yra sakiusi, kad T. Hamiltonas ją nužudys.

Tanią Ellwood charakterizuoja nerimą keliantys pasakojimai

Jos tėvas Bruce'as koronerei sakė, kad ji buvo „mielas vaikas“, kuris kartais peržengdavo ribas. Kartą vaikystėje ji vos nenuskendo, ir vėliau ją kankino košmarai. Ji rašė eilėraščius, kurie dažnai būdavo skirti mirties ir pomirtinio gyvenimo temai.

Ji suvaidino vaidmenį seriale „Shortland Street“ ir dirbo asmenine padėjėja. Kurį laiką ji ruošėsi dirbti „United Arab Emirates“ stiuardese, tačiau vėliau sugrįžo į Naująją Zelandiją ir maždaug penkerius metus gyveno su tėvais – iki 37 metų amžiaus.

Pastaruoju metu iš valstybės gaudavo ligos pašalpą. Jos gydytojas sakė, kad jai buvo diagnozuota depresija ir nerimas, o taip pat ji kentė nuo psichozinių minčių. Jos byloje nurodoma, kad nerimauta, jog ji gali nusižudyti.

T. Ellwood, esą, 2018 metų vasarį savo gydytojui sakė, kad „reikalai nebuvo geri“ su I. Heyderu ir ji ketino jį palikti. Ji taip pat sakė seniau yra skundusis savo gydytojui, kad I. Heyderas labai ją kontroliavo ir išmesdavo jos vaistus.

Koronerės ataskaitoje nurodoma, kad T. Ellwood ir T. Hamiltonas susipažino, kai jie abu buvo vadinamojoje atokvėpio priežiūroje (kuomet žmonėmis laikinai pasirūpinama, kad artimieji galėtų pailsėti). Tačiau moters motinai jis nepatiko, nes ji žinojo, kad jis kalėjo dėl užpuolimo ir išprievartavimo.

Policija koronerei patvirtino, kad T. Hamiltonas buvo pripažintas kaltu smaugęs auką, kol ji prarado sąmonę, ir tada ją išžaginęs. Moteris išgyveno, o T. Hamiltonas 2007 metais buvo nuteistas penkeriems metams.

T. Ellwood savo seseriai Katrinai taip pat sakė, kad T. Hamiltonas kartą mėgino ją smaugti. Tačiau Katrina sakė, kad sesuo turėjo įprotį pagražinti dalykus.

36 metų T. Hamiltonas kentė nuo šizofrenijos ir nuo 12 metų vartojo narkotikus. Jis gyveno klajoklio gyvenimą ir beveik visus savo pinigus išleisdavo kvaišalams. „Dryden Lodge“ jis apsigyveno likus kelioms dienoms iki susitikimo su T. Ellwood. Prieš tai jis gyveno gatvėje ir miegojo po krūmais.

Diena, kai ji dingo

2018 metų vasario 28-osios, trečiadienio, rytą, I. Heyderas išleido T. Ellwood prie banko Njumarkete ir išvyko į komandiruotę į Hawke‘s Bay.

T. Ellwood išsigrynino 440 dolerių ir nuėjo į grožio saloną susitvarkyti plaukų. Tą ji darydavo kiekvieną trečiadienį. Jos kirpėja Claudia pamatė T. Ellwood apie pusę dešimtos ryto eidama į saloną. Ji sėdėjo kavinėje ir gėrė vyną.

Kai T. Ellwood apie 10 val. atėjo į saloną, Claudia matė, kad klientė buvo išgėrusi ir labai garsiai kalbėjo, nurodoma koronerės ataskaitoje.

Vėliau kirpėjai ji sakė, kad tą rytą ji ketino susitikti su savo buvusiu vaikinu. Claudia žinojo, apie ką ji kalbėjo, nes jis anksčiau yra buvęs salone. Tačiau ji pažinojo T. Hamiltoną „Romano“ vardu. Kelis kartus T. Ellwood jį vadino „Romey“ ir savo „tikrąja meile“.

Po valandos T. Ellwood susimokėjo už salono paslaugas ir pasakė kirpėjai, kad sugrįš šeštadienį arba kitą trečiadienį.

Ji įlipo į autobusą, o vėliau ją matė žaidžiant lošimo automatais viename bare. Netrukus po to į barą atėjo T. Hamiltonas su nepažįstamu vyru. T. Ellwood ir T. Hamiltonas, rodos, susiginčijo, ir ji išėjo iš baro parūkyti, o vėliau visai pasišalino. T. Hamiltonas taip pat netrukus išėjo.

T. Ellwood nuėjo į „Karangahape Road“ gatvę, kur netikėtai susitiko seną draugę Veronicą, su kuria nesimatė maždaug dvejus metus. Tania jai pasakė, kad laukia „vyruko“, nurodoma koronerės ataskaitoje.

Tuomet ji staiga nutraukė pokalbį ir draugei pasakė: „Jis jau ateina. Turėtum eiti. Nenoriu tavęs su juo pažindinti“. Veronica atsisuko ir pamatė link T. Ellwood einantį besišypsantį vyrą.

Vaizdo stebėjimo kamerų įrašai rodo, kad T. Ellwood ir T. Hamiltonas susitiko „Karangahape Road“ gatvėje ir nuėjo į pusiaukelės namus apie 14.30 val.

Radinys kambaryje nustebino daugelį

Kovo 5 d. „Dryden Lodge“ prižiūrėtojas mėgino atrakinti 25-ąjį kambarį, tačiau jis buvo užrakintas iš vidaus. Dieną prieš tai jis pastebėjo, kad prie lango yra daug musių, užuolaidos yra užleistos, o šviesos yra išjungtos. O kaimynas iš gretimo kambario skundėsi dėl kvapo.

Negalėdamas atidaryti durų prižiūrėtojas apėjo namą ir per žaliuzes pravėrė užuolaidas. Jis pamatė T. Hamiltoną stovinį kambaryje, laikantį baltą paklodę ir kažką murmantį. Jis užleido užuolaidą, nes T. Hamiltonas buvo nuogas, nurodoma koronerės ataskaitoje.

Kitą dieną pusiaukelės namų prižiūrėtojas ir savininkas įėjo į 25-ąjį kambarį ir rado T. Hamiltoną ir T. Ellwood negyvus. Ataskaitoje nurodoma, kad T. Ellwood mirė anksčiau už T. Hamiltoną.

„Gali būti kelios įmanomos mirties priežastys, tačiau, atsižvelgiant į skrodimo rezultatus, apie tikrąją mirties priežastį galima tik spėlioti“, – nurodoma ataskaitoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)