Portalas fitnessvolt.com pristato 4 moterų jėgos trikovės, fitneso ir kultūrizmo žvaigždes, įvertintas dėl savo įspūdingos jėgos, išvaizdos ir nepaprasto populiarumo socialiniuose tinkluose.

Julia Vins


„Raumeningosios Barbės“ pravardę turinti 24 metų Julia Vins yra viena populiariausių moterų fitneso žvaigždžių pasaulyje. Ji išskirtinė dėl savo lėlės Barbės veido išvaizdos ir nepaprastų fizinių savybių, kurias demonstruoja jėgos trikovėje.

Rusė neigia visus stereotipus, kad moterims jėgos trikovėje ne vieta.

Delfi trumpai
Žinoma dėl išskirtinės veido išvaizdos ir nepaprastos jėgos
Gerino jėgos trikovės pasaulio rekordus
Laimėjo du nacionalinius ir du pasaulio čempionatus
„Instagram“ socialiniame tinkle turi per 960 tūkst. sekėjų

„Daugelis žmonių klausia, kodėl aš kilnoju svarmenis. Man patinka, kaip keičiasi mano kūnas. Aš mėgaujuosi procesu, turiu daugiau galimybių ir įgijau daugiau pasitikėjimo savimi, – sakė ji. – Jei norite patarimo, darykite tai, ką mėgstate labiausiai. Man visiškai nerūpi, ką kiti apie mane galvoja“.

J. Vins pastaruosius metus gerino jėgos trikovės rekordus, laimėjo daugybę varžybų ir čempionatų. Tiesa, be viso to ji niekada nepamiršta savo išskirtinio ženklo – lėlės Barbės grimo.

Jhi Yeon-woo


36 metų Pietų Korėjos kultūrizmo atstovė, žinoma „Korėjos Barbės“ vardu, išgarsėjo dėl savo gražaus veido ir raumeningos kūno išvaizdos.

Mergina kultūrizmo salės duris atvėrė, kad įveiktų savo socialines baimes ir nepilnavertiškumo kompleksą. Šiuo metu ji turi milžinišką sekėjų minią socialiniuose tinkluose ir daugybės treniruočių suformuotą raumeningą kūną.

Delfi trumpai
Išsiskiria lėlės Barbės veidu ir raumeningu kūnu
Laimėjo „Arnold Classic Europe“ varžybas
Pirmoji Azijos šalių moteris, dalyvavusi IFBB moterų kultūrizmo varžybose
Puikiai groja pianinu

2010 metais Jhi laimėjo savo pirmąsias kultūrizmo varžybas – Korėjos nacionalinį čempionatą.

2013 metais ji laimėjo „Arnold Classic Europe“ varžybas, o vėliau iškovojo profesionalės kortą ir 2015 metais pradėjo profesionalės kelią.

Bakhar Nabieva


26 metų mergina iš Azerbaidžano veikiausiai užimtų pirmą vietą pirmiausiai varžydamasi dėl sekėjų socialiniuose tinkluose. Liaunu liemeniu ir nepaprastai raumeningomis kojomis išsiskiriančią moterį „Instagram“ seka beveik 3 mln. gerbėjų.

Fitneso modelis nepasuko kultūrizmo keliu, nes, kaip prisipažino, nemėgsta dietos.

B. Nabieva jaunystėje sulaukė patyčių dėl to, kad yra per plona. Tai ją pastūmėjo pradėti treniruotes ir siekti fitneso modelio karjeros.

Delfi trumpai
Patyčios pastūmėjo užsiimti sportu ir tapti fitneso modeliu
„Instagram“ turi beveik 3 mln. sekėjų
Tapo kompanijos „DragonPharma“ veidu
Žinoma pravarde „Mis Geležiniai Sėdmenys“

„Nusprendžiau pakeisti situaciją, nes pavargau nuo žmonių žvilgsnių. Pradėjau lankyti sporto klubą. Nežinojau, kaip viską daryti, tačiau po truputį gerinau savo fizines savybes, kol vieną rytą atsikėlusi veidrodyje pamačiau savo raumenis. Vos pamačiusi rezultatą suvokiau, kad dabar jau niekas manęs nesustabdys“, – kalbėjo ji.

Įspūdingai treniruotos kojos patraukė pasaulio dėmesį.

Nuosavą „Youtube“ kanalą turinti sportininkė dalinasi savo treniruočių rutina ir kasdienybe. Viena iš jos keistenybių – tamsūs akių lešiai, be kurių sportininkė niekur nepasirodo. Dėl tos „demoniškos“ išvaizdos B. Nabieva sulaukia ir daug neigiamų reakcijų.

Kortney Olson


38 metų JAV kultūrizmo ir jėgos sporto atstovė. Iš Amerikos į Australiją persikėlusi sportininkė ten tapo pirmąja šio žemyno rankų lenkimo čempione.

Sportas padėjo K. Olson įveikti priklausomybę narkotikui metamfetaminui. Taip ji tapo labai stipriu pavyzdžiu visiems, mėginantiems pakeisti savo gyvenimus ir išsilaisvinti iš priklausomybės narkotikams.

Delfi trumpai
2011 metais debiutavo kultūrizmo varžybose
2012 metais tapo Australijos moterų rankų lenkimo čempione
Įveikė priklausomybę alkoholiui ir narkotikams
Pradėjo įvairius projektus, padedančius kitoms moterims

Socialiniuose tinkluose amerikietė išgarsėjo kojomis traiškydama arbūzus ir melionus. Tai atvėrė jai duris į įvairias televizijos šou laidas.

K. Olson pradėjo savo kampaniją, kur padeda moterims susigrąžinti pasitikėjimą savo jėgomis.

Taip pat ji sukūrė savo aprangos liniją stiprioms, raumeningoms moterims, nerandančioms sau drabužių tradicinių parduotuvių lentynose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)