Niūrūs su Steveno Spielbergo kurtu ir Tobe Hooperio režisuotu filmu siejami įvykiai, konkrečiai – mistinės aktorių mirtys, pagimdė prietarus, kuriais iš tiesų nesunku patikėti, rašo „The Sun“.

Filmą gaubiantis mitas padarė poveikį net 2015-aisiais pasirodžiusiam negailestingai sukritikuotam perdirbiniui.

Apie vėliau „Poltergeisto“ prakeiksmu pramintą fenomeną buvo imta kalbėti tada, kai paslaptingomis aplinkybėmis mirė keturi prie jo dirbusios aktorių trupės nariai. Ypač didelį šoką sukėlė mažametės Heather O‘Rourke mirtis.

Kai filmas buvo sukurtas, H. O‘Rourke buvo dvylikametė. Visose trijose „Poltergeisto“ dalyse jai buvo pagrindinės veikėjos Carol Anne vaidmuo.
Pašiurpti verčianti mergaitės išvaizda ir gąsdinanti frazė „Jie čia“, ištarta primoje filmo dalyje, nemenkai prisidėjo prie filmo sėkmės.

Tačiau dvylikametė netikėtai mirė.

Kaip buvo rašęs „Los Angeles Times“, aktorė mirė per operaciją, kai medikai mėgino pašalinti paūmėjusį žarnų nepraeinamumą, nulemtą, kaip buvo manyta, užsitęsusios Krono ligos.

Taigi, 1988 m. vasario 1 d. mažametė aktorė buvo paskelbta mirusia ištikus sepsiniam šokui.

Daugelis tiki, kad prakeiksmas pradėjo persekioti nuo tų metų, kai pasirodė pirmasis „Poltergeisto“ filmas.

Iki šiol viena didžiausių Holivudo paslapčių

Iki šiol daugelis spėlioja - keturių filmo aktorių mirtys buvo tiesiog sutapimas ar kažkas daugiau. Kaip aktorė vaidmeniu „Poltergeiste“ debiutavusi Dominique Dunne įkūnijo vyresnę Carol Anne seserį. 1983-iaisiais, t. y. netrukus po filmo pasirodymo, ji mirė smurtine mirtimi – buvo subadyta savo vaikino Johno Thomaso Sweeney.

Remiantis „New York Times“ publikacija, po išpuolio D. Dunne buvo paguldyta į reanimaciją, tačiau po penketo dienų jos gyvybė užgeso.

Kaip buvo nurodyta 1983-iaisiais išėjusiame „The Freelance Star“ straipsnyje, J. Th. Sweeney vėliau buvo pripažintas kaltu dėl tyčinės žmogžudystės.

Dar vienas miręs „Poltergeisto“ aktorių trupės narys – Julianas Beckas. Jis suvaidino labiausiai Carol Anne bauginusią dvasią, pasaulio pabaigos sektos lyderį Kane‘ą antroje „Poltgergeisto“ dalyje. Šio filmo premjeros aktorius, deja, nesulaukė.

J. Beckui buvo 60 metų, kai pralaimėjo kovą su skrandžio vėžiu. Jis mirė 1985 m. rugsėjo 4 d.

Dar vienas mįslę užminęs incidentas – Willo Sampsono mirtis. Antroje „Poltergeisto“ dalyje jis suvaidino draugiškai nusiteikusį vaiduoklį, vardu Tayloras.

1987 m. birželio 3 d., būdamas 53-ejų metų, W. Sampsonas mirė. Kaip rašė „The Herald Journal“, aktorių įveikusią ligą sukėlė lėtinė degeneracinė būklė.

Kai „Poltergeistas“ buvo pakartotas 2015-aisiais, prietarais įtikėję filmo entuziastai netruko prisiminti kalbas apie filmą lydėjusį prakeiksmą.

Filmas su aktoriais Samu Rockwellu ir Rosemarie DeWitt buvo negailestingai išpeiktas, tačiau nė vienas iš trupės narių, dėkui Dievui, nemirė.

Apie ką pasakoja „Poltergeistas“?

Originalioje „Poltergeisto“ trilogijoje pasakojama apie Freelingų šeimos, gyvenančios name, pastatytame ant Amerikos indėnų kapavietės, susidūrimą su antgamtiniais reiškiniais. Gebėjimu užmegzti ryšį su dvasių pasauliu apdovanotą jaunėlę Freelingų dukterį Carol Anne (akt. Heather O‘Rourke) pradeda persekioti piktosios po namu palaidotųjų dvasios. Viena iš jų – sadistinių polinkių turintis pasaulio pabaigos sektos lyderis Kane‘as.

Bendrovės „Metro-Goldwyn-Mayer“ prodiusuoto filmo išleidimo data – 1982 m. birželio 4 d.

Komerciškai tai buvo net labai sėkmingas projektas: Jungtinėse Valstijose jis leido susižerti 1,13 mln. dolerių pelną. Dėl specialiųjų efektų kino juosta dažnai linksniuojama kaip labiausiai nusisekęs visų laikų siaubo filmas.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)