Apie 4 val. ryto Dysnų ežere medinėje valtyje buvo pastebėti du asmenys, traukiantys iš ežero pastatytus tinklus. Aplinkosaugininkų netikėtai užkluptiems pažeidėjams buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai už nelegaliai naudojamus žvejybos įrankius ir gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat konfiskuota medinė valtis ir dešimt statomųjų tinklų, kurių bendras ilgis siekia apie 900 metrų.

Nusižengusiems asmenims už sugautus 3,9 kg plakių, 3 kg kuojų ir 2,5 kg ešerių, 3 starkius, 1 karšį teks atlyginti gamtai padarytą žalą – 580 eurų.

Penktadienį, gegužės 21-ąją, Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reido metu šalia Petraitiškių esančiame miškelyje, Prienų r., sulaikė pažeidėją, kuris medžiojo kilpomis, skirtomis medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti. Brakonierius buvo pastatęs dvi kilpas, bet žvėrių sugauti nesuspėjo. Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir konfiskuoti nusižengimo padarymo įrankiai – kilpos. Medžioklė draudžiamais įrankiais užtraukia baudą nuo 600 iki 1700 eurų.

Gegužės 23–24 d. Kauno GGAI pareigūnai, gavę pranešimą apie galimą nelegalią žvejybą ne mėgėjų žūklės įrankiais, vykdė reidą Jurbarko mieste. Reido metu įtariamam asmeniui sutikus buvo patikrinti jo sklype esantys ūkiniai pastatai. Aplinkosaugos pareigūnai rado 11 neteisėtai laikomų tinklų (2 vnt. plukdomųjų ir 9 vnt. statomųjų tinklų), kurių ilgis – daugiau nei 1 km. Pažeidėjui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimti ne mėgėjų žvejybos įrankiai ir gresia bauda nuo 60 iki 200 eurų.

Apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus galite pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 2732995.