„Per visą koronaviruso pandemijos laikotarpyje Balyje buvo nustatytas tik 371 COVID-19 atvejis, užfiksuotos keturios su šia liga susijusios mirtys. Tai – labai nedaug, palyginti su likusia Indonezijos teritorija, kur nustatyta 19 tūkst. koronaviruso infekcijos atvejų“, – rašo leidinys.

Skelbiama, jog jei Balyje pavyks išlaikyti palankią epidemiologinę padėtį, valdžia galės nuo spalio atverti salą užsienio turistams, o anksčiau už Balį gali atsiverti Džokjakartos miestas Javos saloje bei Riau salos.

„Turizmas vaidina labai svarbų vaidmenį Balio ekonomikoje. Vienaip ar kitaip nuo jo yra priklausomi 80 proc. salos gyventojų“, – pažymi leidinys.

Taip vadinamas „aukštasis“ sausasis sezonas Balyje trunka nuo gegužės iki spalio pabaigos – atostogauti ten tuo metu būna brangiausia. Banglenčių mėgėjai renkasi liepos-rugpjūčio mėnesius.

Lietingiausias laikotarpis Balyje – nuo gruodžio iki vasario pabaigos, tačiau paprastai lyja tik po kelias valandas naktimis. Oro temperatūra šiuo metu būna keliais laipsniais žemesnė, o dienomis būna pakankamai saulėta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)