Ši Italijoje rengiama paroda tapo dar vienu svarbiu kultūros renginiu, sutrikdytu koronaviruso krizės.

Libaniečių kilmės architektūros grando Hashimo Sarkiso kuruojamas renginys, pavadintas „Kaip gyvensime kartu?“, dabar vyks nuo ateinančių metų gegužės 22-osios iki lapkričio 21-osios. Iš pradžių planuota, kad paroda vyks nuo šių metų rugpjūčio 29-osios iki lapkričio 29-osios.

Kultūros institucija, organizuojanti tarptautinį prestižą įgijusius meno ir architektūros, taip pat kino, šokio, muzikos ir teatro renginius, nurodė, kad dėl koronaviruso paskelbus ekstremaliąją padėtį tapo „nebeįmanoma judėti į priekį“, ruošiantis parodai iki rugpjūčio.

„Dabartinė padėtis iki šiol neabejotinai užkirto kelią realizuoti visą parodą, sukėlusi pavojų darbų išpildymui, transportavimui, dalyvavimui ir, galiausiai, pačiai parodos kokybei“, – sakoma Venecijos bienalės pranešime.

Bienalė kiekvienais metais pakaitomis rengia šiuolaikinio meno ir architektūros parodas. Dabar jų tvarka bus sukeista – 2022 metais vyks šiuolaikinio meno paroda.

Architektūros parodos kuratorius H. Sarkisas, kuris yra Masačusetso technologijų instituto (MIT) Architektūros ir planavimo mokyklos dekanas, išreiškė viltį, kad dalyviai savo darbus sugebės užbaigti „turėdami laiko ir su energija, kurios ji iš tikrųjų nusipelnė“.

„Neplanavome, kad taip nutiks. Nei mano užduotas klausimas „Kaip gyvensime kartu?“, nei daugybė būtų į jį atsakyti nebuvo parinkti spręsti krizę, kurią išgyvena [kūrėjai], bet taip jau nutiko“, – sakė H. Sarkisas.

Jis atkreipė dėmesį, kad parodos tema suteikia „galimybę atsakyti į pandemijos betarpiškumą“.

Bienalė jau anksčiau paskelbė, kad jos žinomiausias renginys – Venecijos kino festivalis – įvyks šių metų rugsėjo 2–12 dienomis.