Per 2020 m. pirmąjį ketvirtį Žuvininkystės tarnybos laivu „Vakaris“ ir žvejybos kontrolei naudojamomis valtimis su pakabinamaisiais varikliais Baltijos jūroje buvo organizuota 15 žvejybos kontrolės reidų, kurių metu buvo patikrintas 51 žvejybos laivas. 2019 m. per tą patį laikotarpį buvo organizuota 10 žvejybos kontrolės reidų ir patikrinti 28 žvejybos laivai.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius atlikti 24 reidai žvejojančių įmonių žuvų iškrovimo vietose, pakrantėje. Jų metu patikrinti 23 laivai. Taip pat patikrintos transporto priemonės, kuriomis buvo gabenta 127 270 kg iš žvejybos laivų iškrautų žvejybos produktų.

Per 2020 m. pirmąjį ketvirtį Baltijos jūroje, Klaipėdos ir Šventosios uostuose patikrintas 221 žvejų mėgėjų laivas ir 701 žvejas mėgėjas. Pernai per tą patį laikotarpį patikrinta 20 laivų ir 58 žvejai mėgėjai. Dažniausias šių metų žvejų mėgėjų laimikis – lašišos, kurių sugauta 642 vnt. (3600 kg), stintų – 33 kg, kitų žuvų – 21 kg.

Mėgėjų žvejybos patikrinimų metu buvo nustatyti nežymūs žvejybą reglamentuojančių teisės aktų trūkumai, dėl kurių už žvejybą atsakingi asmenys buvo įspėti žodžiu. Vienam žvejui mėgėjui surašytas protokolas, paskirta administracinė bauda – įspėjimas už žvejybą neturint žvejo bilieto. Dar vienas nutarimas dėl administracinio nusižengimo buvo surašytas verslinės žvejybos laivo kapitonui, paskirta sankcija – piniginė bauda už verslinės žvejybos taisyklių pažeidimą.

Iš viso per šių metų pirmąjį ketvirtį Lietuvos žvejybos įmonės Baltijos jūroje ir priekrantėje sugavo 7 122 t įvairių rūšių žuvų. Pagrindinę žvejybos laimikio Baltijos jūroje dalį sudarė: 4 801 t Baltijos šprotų, 2 238 t strimelių, 1 t menkių ir 5 t upinių plekšnių. Per 2019 m. tą patį laikotarpį Lietuvos žvejybos įmonės Baltijos jūroje (įskaitant priekrantę) sugavo 9 933 t įvairių rūšių žuvų.

Primename, kad Žuvininkystės tarnybos Žvejybos Baltijos jūroje kontrolės skyrius nuolat vykdo žvejybos kontrolę ir stebėseną, prižiūrėdamas verslinę, specialiąją ir mėgėjų žvejybą Baltijos jūroje (atviroje jūroje ir priekrantėje). Taip kovojama su neteisėta, nedeklaruota ir nereglamentuota žvejyba.