Paskutinį kartą prieš 6 metus dėl čempiono titulo kovojęs G. Teixeira profesionaliame kovotojų ringe debiutavo net prieš 18 metų.

„Čia nesvarbu, kaip stipriai tu smūgiuoji. Daug svarbiau, kad po stiprių smūgių atsikeli ir eini toliau į priekį“, – kalbėjo po pergalės G. Teixeira.

Kova vyko be žiūrovų „VyStar Veterans Memorial“ arenoje. Tai buvo antras UFC renginys per 4 dienas. Dar vienas renginys numatytas ateinantį šeštadienį. Iki tol UFC nuo karantino paskelbimo kovo 14 dieną buvo nukėlusi visus savo renginius.

A. Smithas ir G. Teixeira turėjo susigrumti dar balandžio 25 dieną, tačiau dėl COVID-19 pandemijos dvikova neįvyko.

Pussunkio svorio kategorijoje (nuo 83,9 iki 93 kg) abu anksčiau buvo per žingsnį nuo pasaulio čempiono titulo, bet ir brazilas, ir amerikietis lemiamą mūšį pralaimėjo tam pačiam sportininkui – garsiajam Jonui Jonesui iš JAV.

A. Smithas pirmuosius du raundus turėjo pranašumą, o taiklūs smūgiai lėmė, kad G. Teixeiros kairė akis pradėjo tinti.


„Varžovo smūgiai buvo kaip sunkvežimio, tačiau aš daug judinau savo galvą“, – sakė brazilas. Jis prasidėjus trečiajam raundui pakeitė kovos eigą sau naudinga linkme.

Ketvirtame ir penktame raunduose G. Teixeira baudė varžovų stiprių smūgių kombinacijomis. A. Smithas kraujavo ir prieš penktą raundą sakė savo komandai, kad jam iškrito vienas dantis.


Penktame raunde visiškai savo pranašumą įrodęs brazilas paskelbtas nugalėtoju – teisėjas nutraukė kovą.


Per pirmuosius du raundus G. Teixeira pralaimėjo taiklių smūgių statistiką 44-73, tačiau per likusius raundus turėjo aiškų pranašumą – 94-13.

„Turi atverti savo protą ir ieškoti pagalbos, jei kažkas nepavyksta. Tai ir padariau. Esu pakeliui į titulą“, – kalbėjo G. Teixeira.

Brazilo sąskaitoje dabar 31 pergalė ir 7 pralaimėjimai, o A. Smitho – 33 pergalės ir 15 pralaimėjimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)