Daug filmų ir filmukų, televizijos laidų galima rasti išmaniojoje televizijoje internete „Go3|BITĖ“. Čia ne tik naujausi filmai, filmukai su lietuvišku įgarsinimu, tačiau ir toks didelis jų pasirinkimas, kad tikrai atrasite ir ką patys pažiūrėti, ir tai, kas sudomins vaikus.

Televizija su „Go3|BITĖ“ labai patogus variantas, kai po vienu stogu – didelė šeima. Vaikai norimą turinį gali stebėti ir išmaniuosiuose įrenginiuose (telefonuose, planšetėse, kompiuteriuose), tam visai nebūtinas televizorius.

Jei pritrūkote idėjų, kas jūsų vaikus sudomintų ir būtų ne tik smagi pramoga, tačiau suteiktų papildomos naudos, kažko išmokytų, dalinamės mamų patarimais bei rekomendacijomis, ką mėgsta jų mažieji kino gerbėjai.

Tikėjimas gėriu ir magiškais personažais

Dalia, 6 ir 4 metų vaikų mama, sako, kad karantino laikotarpiu žiūrėjo labai gražų animacinį filmą „Legendos susivienija“: „Tai vienas smagiausių mūsų šeimos atradimų, patinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems. Filme raginama nenustoti svajoti stebuklais, dar pasidžiaugti vaikyste ir tikėti, kad geri sapnai nugali blogus. Filmo herojai aktualūs visus metus: Kalėdų senelis, Velykų kiškis, Dantukų fėja, Sapnų sergėtojas ir baubas. Tėvams filmuko motyvais nesunku atžaloms paaiškinti tam tikras aktualijas, pavyzdžiui: apie Velykų svarbą arba kodėl reikia prižiūrėti dantis ir t.t. Bet to, jis moko komandinio darbo ir įrodo, kad tikslo siekiant drauge, galima kalnus nuversti“.

Šis animacinis filmas nominuotas „Auksiniam gaubliui“ ir jį įgarsino garsūs lietuvių aktoriai: Dainius Kazlauskas, Algirdas Dainavičius, Agnė Kaktaitė, Kostas Smoriginas ir kiti.

Tėvams svarbu, kokią žinutę „transliuoja“ filmukas

Edita, auginanti 7 ir 5 metų vaikus, sako, kad ji, atrinkdama filmukus savo vaikams, laikosi dviejų taisyklių: jie turi būti ne ilgi, tačiau kažko pamokantys. „Visada pirmus kartus animaciją žiūriu kartu su vaikais, kad įvertinčiau, ar jiems tai tinkamas turinys. Be minėtų kriterijų, man svarbus ir dar vienas – pozityvumas. Šiuo metu vaikai labai mėgstą „Žybsnį“. Tai geraširdis, ištikimas ir drąsus automobiliukas, galintis transformuotis į lenktyninį automobilį. Serialas skirtas idealiai mano amžiaus vaikams, jame be pagrindinių herojų nuotykių taip pat gilinamasi į mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos temas“, – pasakoja kalbinta mama.

Pasak Editos, jos vaikai, kaip mėgstamiausią savo filmuką, įvardija „Šunyčius patrulius“, nes ten visi visiems padeda ir vis kažką gelbėja. Jos mažylius įkvepia ir motyvuoja šių herojų atsidavimas, nesavanaudiškumas, noras kitiems padėti.

Filmuką rasite ČIA.

Kai sutampa vaikų ir tėvų skoniai

„Vyresnėlė, kuri šiais metais jau eis į pirmą klasę, sako, kad jai didelį įspūdį paliko ir animacinis filmas „La troškinys“. Ji svajoja nukeliauti į Paryžių ir ten mėgautis gardžiausiai patiekalais, aplankyti Eifelio bokštą“, – dukros svajonę, įkvėptą animacijos, pasakoja mama.

Beje, „La troškinys“ – mėgstamas ne tik mažųjų kino gerbėjų. Filmo herojus – mielas žiurkių padermės atstovas, vardu Remis, kuris svajoja tapti žymiu kulinaru, – pelnė ir ne vieno suaugusiojo palankumą. Pasaulinėje filmų vertinimo platformoje („imdb“) šis animacinis filmas turi itin aukštą – 8 įvertinimą (614 tūkst. vertinimų). Apie ką istorija? Ogi apie tai, kad niekada nereikia atsisakyti savo svajonių, net jei jos atrodo neįmanomos. Nepaisant savo šeimos pasipriešinimo ir akivaizdžios buvimo žiurke problemos, Remis atkakliai ieško galimybių patekti į Prancūzijos sostinės restoranus ir ten pademonstruoti savo neeilinį kulinarinį talentą. Apsigyvenęs tiesiai po savo kulinarinio idealo Augusto Giusto restoranu, Remis atkakliai kartoja savo žygius į jo virtuvę ir bando pasauliui parodyti savo sugebėjimus bei tapti garsių virtuvės šefu.

Gyvenimiškos realijos vaikų akimis

Indrė, 4 ir 7 metų vaikų mama, sako, kad su savo berniukais atrado ir pamėgo ne vieną smagų filmuką. „Štai „Kiaulytė Pepa“ – labai nuoširdus, gražus filmukas patiems mažiausiems. Jis informatyvus, pasakoja apie įvairius gyvūnus, reiškinius, kurie įdomūs mažiems vaikams. Man labai patinka, kad jame pavaizduotos realios situacijos: tėvai dirba, nėra visada gerai nusiteikę, kartais nutinka ir nemalonių dalykų – Pepa su broliu Džordžu suserga, susižeidžia, susipyksta. Geriausia dalis ta, kad suaugusiems kartu žiūrėti tikrai smagu. Gaila, kad mano vaikai jau jį „išaugo“, pasiilgau šito filmuko.“

Filmuką rasite ČIA.

Ne tik filmukai, bet ir muzikinės laidos

Rasa, 4 ir 2 metų mergaičių mama, pasakoja, kad jos dukros turi nemažai mėgstamų filmukų ir laidų. „Anksčiau labiausiai patiko Kiaulytė Pepa – trumpas, su aiškia istorija. Dabar labai mėgsta dainas, pagal jas šoka, vaidina. Turi ir kelis savo filmukus-favoritus: „Super sparnai“, „Vaivorykštė Rubė“, „Riterių princesė Nela“, „Šunyčiai patruliai“, „Džetas ir žemiečiai“ ir pan. Vis atsiranda naujų, jeigu kažką pradeda rodyti – išbandome. Dabar labiausiai nori žiūrėti „Dainų dainelę“, televizijos laidas, kur dainuoja šeimos („Dainuokim kartu“), įvairias talentų laidas, kur dalyvauja vaikai. Man irgi patinka, kartu dainuojam, kalbamės“, – mėgstamą vaikų repertuarą vardija mama.

Filmuką rasite ČIA.

Mokosi naujų dalykų, plečia žodyną

3 metų mergaitės mama Gintarė sako, kad dukra labai mėgsta net kelis filmukus: „Konė“, „Kajus“, „Spėk, kaip stipriai tave myliu“: „Visi trys yra pamokantys, labai spalvingi, paprasti, lengvai vaikui suprantami, juose švelnios, gražios istorijos. Ši animacija moko, kaip elgtis su kitais vaikais ar suaugusiais tam tikrose situacijose. Juose vis randame nauju idėjų, kuo užsiimti tiek pačiam vaikui, tiek tėvams drauge. Be animacinių serialų, dukra kartais jau susidomi ir filmais. Matė „Bjaurios lėlės“, „Slaptas augintinių gyvenimas“, abu labai patiko.“

Gintarė sako, kad jai patinka, kad visa ši animacija – be smurto, agresijos, beprasmės informacijos. Ji pastebėjo, kad dukra filmukuose išgirsta daug jai naujų žodžių, kurie vėliau „prigyja“ jos kalboje.

Filmuką rasite ČIA.

Jei ieškote filmų ir filmukų savo vaikams, didelį jų pasirinkimą galite rasti internetinėje televizijoje „Go3|BITĖ“: www.go3.lt

Užsakymo nr.: PT_84209651