1 būdas – nuvalykite dėmę

Visada pašalinkite skysčio perteklių nuo audinio, kai tik galite, švaria, sausa šluoste. Netrinkite dėmės, nes tai tik padės skysčiui įsigerti giliau į pluoštus ir jo bus beveik neįmanoma pašalinti.

2 būdas – užpilkite druskos

Storas stalo druskos sluoksnis ant audinio neleidžia dėmėms plisti ir kauptis. Tiesiog atsargiai nukratykite druską vėliau, kai būsite pasiruošę toliau valyti dėmę, rašo doityourself.com

3 būdas – užpilkite baltojo vyno

Pilti daugiau vyno ant drabužių gali atrodyti nederama norint išspręsti vyno dėmės problemą, tačiau baltasis vynas iš tikrųjų padeda neutralizuoti raudonąjį vyną, pašviesindamas dėmę. Dar kartą lengvai nuvalykite dėmę, kad pašalintumėte ir baltąjį vyną. Vėlgi, atsargiai, netrinkite poliesterio. Po to dėmė turėtų būti beveik išnykusi ir drabužius galite skalbti paprastai. Geriausias pasirinkimas yra šaltas vanduo, tačiau norėdami gauti geriausius rezultatus, laikykitės skalbimo instrukcijų.

4 būdas – išbandykite muilą ir peroksidą

Jei neturite baltojo vyno arba bijote jo užpilti ant dėmės, naudokite kitus skysčius. Norėdami gauti dėmių šalinimo tirpalą, sumaišykite lygiomis dalimis skystą muilą ir vandenilio peroksidą. Supilkite mišinį ant išsiliejusio skysčio ir leiskite jam maždaug minutę sustingti. Tai turėtų panaikinti bet kokį spalvos pasikeitimą, ir jūs galite tęsti įprastą skalbimą savo mašinoje.

5 būdas – naudokite acto, muilo ir vandens mišinį

Kitas sprendimas, kurį galite pabandyti, jei norite pašalinti vyno dėmę – mirkymas. Į kibirą ar kitą talpą įpilkite vieną šaukštą baltojo acto, vieną šaukštą skysto muilo ir du puodelius drungno vandens. Šiuo tirpalu pamirkykite dėmę. Tada skalbkite drabužius paprastai.

6 būdas – naudokite komercinius dėmių valiklius

Vietiniame prekybos centre yra keletas kovos su dėmėmis priemonių, kurios gali padėti pašalinti raudonojo vyno dėmes. Jei jau turite tokią priemonę savo namuose, tai yra puikus sprendimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)