Remiantis verslo atstovų apklausa, paslaugas atnaujinti planuoja dalis įstaigų: viešbučiai, poilsio namai, vilos, kaimo turizmo sodybos, apartamentai ir butų nuoma, rašoma pranešime žiniasklaidai. Šie verslo atstovai turi galimybę teikti paslaugas pagal šiuo metu galiojančius saugumo reikalavimus: gali priimti ribotą skaičių žmonių, turi atskirus įėjimus arba yra įsikūrę gamtos apsuptyje.

„Stebime turizmo tendencijas ir jau dabar galima teigti, jog turizmas Lietuvoje po karantino bus kitoks – pirmiausia atsigaus vietinis turizmas, o tik po kurio laiko tikimės atvykstamojo turizmo aktyvėjimo.

Birštonas nuo seno žinomas kaip lietuviškiausias kurortas, tad visos šios kurorto paslaugos puikiai žinomos ir išsiilgtos lietuvių, mus tai išties džiugina. Šiemet po karantino bus itin svarbu atgauti emocinę pusiausvyrą – Birštonas ir jo apylinkės tam idealiai tinkanti vieta: kurortą supa parkai, miškai, daug žalių plotų, gėlynų, sveikatinančių objektų.

Kurortas itin pritaikytas laisvalaikiui gryname ore, esame paruošę puikių turistinių maršrutų pėsčiomis ar dviračiais.“, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Visi Birštone teikiantys apgyvendinimo paslaugas privalės laikytis Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų.

Druskininkai taip pat planuoja panaikinti draudimą

Druskininkų savivaldybės atstovas Laimutis Genys sakė, kad miestas taip pat planuoja panaikinti draudimą nuo gegužės 8 dienos.

„Druskininkai nuo (gegužės) 8 dienos leidžia apgyvendinimo paslaugas. Privatus sektorius gali, viešbučiai, išskyrus SPA“, – sakė jis.

Palanga apie tai, jog apgyvendinimo paslaugas leis teikti nuo gegužės 11 dienos yra pranešusi anksčiau.

Trys kurortai šių paslaugų nebeteikia nuo kovo pabaigos, siekiant apsisaugoti nuo galimo koronaviruso plitimo.

Neringos savivaldybė dėl to spręsti paliko patiems paslaugų tiekėjams, motyvuodama tuo, kad į kurortą karantino metu daugiausiai atvyksta čia būstą turintys žmonės, todėl jiems ribojimai bet kuriuo atveju negaliotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)