Tačiau rinkdamiesi partnerį neretai darome klaidą, akcentuodami tik mums malonias, dėmesį patraukusias jo elgesio ar išvaizdos detales. Tuomet pro pirštus žiūrime į negatyvius niuansus. Mums visiems nėra svetimas idealizavimas ir noras matyti tik tai, ką trokštame matyti. Ką gi, kurortiniam romanui tai puikiai tinka - bus mažiau nemalonių prisiminimų. Tačiau tuo atveju, jei trokštate ilgalaikių santykių, ignoruoti neigiamas detales tiesiog trumparegiška.

Kokias detales turime omenyje? Ogi pačias įvairiausias. Pavyzdžiui, kai kurie psichologai pataria ketinančioms ištekėti moterims atkreipti dėmesį, kaip jų išrinktieji valgo. Jeigu vien nuo šio vaizdelio norėsite kuo greičiau nusigręžti, ilgai su tuo žmogumi nepagyvensite. Daugeliu atvejų tokios prognozės iš tiesų pasitvirtina. Iš kantrybės gali vesti, tarkim, ir jo įprotis išmėtyti daiktus po visą butą arba sakyti tam tikras frazes.

1000 intymių smulkmenų

Smulkmenos ypač svarbios seksualiniame gyvenime. Viena apmaudi klaidelė - ir viskas žlunga. Arba, priešingai, kava į lovą - ir intymūs santykiai gauna naują impulsą. Seksualinis scenarijus, paįvairintas subtiliais niuansais, padeda jį vėl padaryti trokštamą ir žavingą. Būtent detalės paverčia lytinį aktą meilės žaidimu. Tai tinka ir apskritai kalbant apie intymius santykius. Jei partneriui nuolat siųsite meilės signalus, rodysite, koks jis yra svarbus, romantika neišblės.

Viena vertingiausių smulkmenų - šiltas kūnų kontaktas. Trumputis prisilietimas, švelnus apkabinimas per juosmenį, bučinukas parodys partneriui, kad jį mylite. Tai suartins, sustiprins seksualinius pojūčius.

Kita svarbi smulkmena - komplimentai. Švelniai ištarti esant motyvui ar tiesiog šiaip nuteiks dar vienai meilės ir erotikos bangai. Vyras, nuolat iš žmonos girdintis, koks jis protingas, seksualus, puikus, iš tikrųjų stengsis būti pavyzdingas sutuoktinis.

Meilės laiškutis - smulkmena, kurią gali sau leisti kiekviena pora. Tebūnie tai raštelis: „Dievinu tave", įdėtas į vyro švarko kišenę, meilės žinutė, išsiųsta elektroniniu paštu ar mobiliuoju telefonu, - ši intriga suteiks santykiams daugiau jausmingumo.

Rodykite net mažyčius dėmesio ženklus (susikabinkite rankomis, mirktelėkite vienas kitam būdami svečiuose, eidami pasivaikščioti apsikabinkite). Tai neleis išblėsti jūsų jausmams.

Dovanokite vienas kitam dovanėles, kad ir be jokios progos.

Nepamirškite žvakių, šampano, seksualių apatinių. Šios detalės net metams bėgant būna svarbios.

Vyrai (kaip ir vaikai) jautriau reaguoja į viską, kas blizga ir yra raudonos spalvos. Tai sukelia fiziologines reakcijas - padažnėja kvėpavimas, pulsas, paaštrėja emocijos, ypač jautrumas ir aistra. Vadinasi, gundyti partnerį kuo nors blizgančiu ir raudonu - efektyvu, o erzinti - pavojinga.

Aromatai, veikiantys uoslės receptorius, vyro organizme gali sukelti hormonų audrą arba pasišlykštėjimą jumis. Todėl kvepalus rinkitės atsižvelgdamos į norimo suvilioti vyriškio polinkius.

Vyrų pasaulėžiūra visų pirma yra vizualinė, reikalaujanti nuolatinės „paveiksliukų" kaitos, ypač intymioje srityje. Atliktas toks eksperimentas: grupei vyriškių rodyta daugybė tos pačios seksualios gražuolės fotografijų. Maždaug nuo 11-17 nuotraukos vienas po kito jie nustojo jaudintis. Tačiau užteko parodyti tos pačios moters, tik kitu peruku, nuotrauką, vyrų kraujas vėl kaipmat užvirė. Vadinasi, mažyčiai jūsų išvaizdos pokyčiai - tik į naudą intymiems santykiams.

Neignoruokite ir smulkmenėlių

Mūsų psichika labai jautriai reaguoja į atitinkamas smulkmenas. Tyrimais nustatyta, kad, tarkim, miegamuosiuose rajonuose gyvenantys žmonės dažniau nei gyvenantieji senamiestyje skundžiasi įvairiais nerviniais sutrikimais. Tokius skirtumus lemia naujų rajonų architektūra: vienodo tipo namai, vienodos mokyklos ir parduotuvės, vaikų žaidimų aikštelės, ta pati spalvinė gama ir t. t. Viskas monotoniška, todėl psichika, „sukdama" vieną irtą patį kadrą, perkraunama.

Psichologai pataria paįvairinti butą daugybe akį džiuginančių ir vaizduotę skatinančių smulkmenėlių: pakabinti ant sienų paveikslų ar nuotraukų, ant lentynų pastatyti statulėlių ir dėžučių, nusipirkti gražų laikrodį ir žvakidžių, auginti kambarines gėles.

Kurkite jums malonią aplinką. Jei kolekcionuojate porcelianines lėles, nelaikykite jų dėžėje, išdėliokite ant lentynos - tegul džiugina akį. Vyrui patinka, kai apsivelkate gražią suknelę? Teikite jam šį malonumą kuo dažniau. Vaikas bus devintame danguje, jei geriausius jo piešinius įrėminsite ir pakabinsite ant sienos. Atrodo, visa tai smulkmenos, bet būtent jos ir suteikia gyvenimui visai kitokį skonį.

Beje, apie skonį. Jei perskaitę straipsnį taip ir neįsitikinote, kad viską lemia detalės, patys atlikite eksperimentą. Tarkim, neįdėkite į šventėms paruoštą naminę mišrainę žirnelių, kiaušinio ar majonezo (pasirinktinai) ir pažiūrėkite, kaip reaguos svečiai. Šią smulkmeną pastebės ar net garsiai išsakys kone visi.