Šiaulių valdybos pareigūnai per dvi dienas patikrino dešimt vandens telkinių ir per 60 žvejų. Buvo nustatyti keturi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų pažeidimai, iš kurių trys šiurkštūs.

Balandžio 20 d. Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai Masčio ežere sulaikė du piliečius, kurie vykdė neteisėtą žvejybą iš valties statomuoju tinklu. Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 291 str. 4 d. (numatyta bauda 120–300 Eur) ir konfiskuoti neteisėti žvejybos įrankiai: žvejybinis tinklas ir medinė valtis.

Balandžio 21 d. Šiaulių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami iš valčių žvejojančių žvejų kontrolę Švedės tvenkinyje, nustatė asmenį, kuris mėgėjiškos žūklės įrankiais buvo pagavęs lydeką, neatitinkančią Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nustatyto leidžiamo pagauti žuvies dydžio, t. y. buvo mažesnė negu 50 cm. Piliečiui pasiūlyta gera valia atlyginti padarytą 145 Eur žalą gamtai, taip pat bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 291 str. 1 d.

Tą pačią dieną Mažeikių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai Juodeikių tvenkinyje išaiškino du piliečius, kurie mėgėjiškos žūklės įrankiais buvo pagavę šešis draudžiamo dydžio (mažesnius nei 40 cm) karpius. Žuvų ištekliams buvo padaryta 360 eurų žala, asmenims įteiktas pasiūlymas gera valia atlyginti padarytą žalą gamtai.

Primename, kad Žuvininkystės tarnyba 2020 m. kovo 26–30 d. į Juodeikių tvenkinį paleido (įžuvino) 11 800 vnt. dvimečių karpių. Žvejai privalo juos iškart paleisti į tą patį vandens telkinį.

Žvejai turi nepamiršti, kad pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles galima naudoti ne daugiau kaip 4 žvejybos įrankius ir iš jų ne daugiau kaip du (Kuršių mariose – tris) įrankius, jei žvejojama masalui naudojant žuvelę ar jos gabalėlį. Taip pat leidžiama sugauti tris ne mažesnes kaip 50 cm lydekas.

Apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus galite pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 2732995.