Techninius centrus vienijančios asociacijos „Transeksta“ atstovas žiniasklaidai Renaldas Gabartas teigė, kad karantino laikotarpiu norinčiųjų praeiti techninę apžiūrą sumažėjo šiek tiek daugiau nei 30 procentų, o tai rodo, kad kai kurie, net ir pasibaigus techninės apžiūros galiojimui bei turėdami galimybę ją atnaujinti, naudojasi susidariusia situacija.

„Automobiliams, kuriems TA galiojimo terminas baigiasi karantino metu, numatyta galimybė patikrą atidėti iki jo pabaigos bei dar 30 kalendorinių dienų. Tačiau faktas, kad ši rekomendacija skirta automobilių savininkams, priklausantiems vadinamosioms rizikos grupėms, žmonės, kurie yra priversti izoliuotis, ar tiesiog būgštauja dėl savo sveikatos. Visiems kitiems patikros atidėjimas tikrai nėra racionalus sprendimas“, – sakė „Transekstos“ direktoriaus pavaduotojas A. Glėbus.

Techninių apžiūrų centrus atstovaujantys specialistai priminė, kad delsiant techninės apžiūros galiojimas, net ir ją praėjus per 30 dienų po karantino, nebus ilgesnis, o priešingai – galios iki tos pačios dienos, kada ir baigėsi.

R. Gabartas taip pat atkreipė dėmesį, kad pasibaigus karantinui norinčiųjų užsiregistruoti į techninę apžiūrą drastiškai padaugės, o dėl to kitiems teks laukti ilgose eilėse.

Negana to, specialistai vairuotojams priminė, kad nusprendusiems važiuoti su techniškai netvarkinga transporto priemone ir patekus į eismo įvykį, patirtą ar kitiems sukeltą žalą gali tekti atlyginti iš savo kišenės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)