Tarp atleistų darbuotojų bus darbuotojai, dirbantys gamyklose, kuriose gaminamas liūdnai pagarsėjęs modelis 737 MAX, taip pat tolimųjų maršrutų orlaiviai 787 ir 777, pranešė šaltiniai.

Iš viso gali būti atleista 7 tūkst. darbuotojų. Bendrovė visame pasaulyje turi daugiau nei 160 tūkst. žmonių, iš jų 70 tūkst. – Vašingtono valstijoje, kur surenkama didžioji dalis „Boeing“ civilinių orlaivių. Tik dalis modelio 787 orlaivių yra gaminama Pietų Karolinoje.

O vos diena anksčiau bendrovė pradėjo pamažu atnaujinti gamybą savo gamykloje Vašingtono valstijoje, įgyvendindama naujas priemones, skirtas išlaikyti darbuotojus saugiu atstumu vienas nuo kito, kartu su sveikatos patikrinimais ir rankų plovimo punktais.

Bendrovės, kuri netrukus pradės derybas su vyriausybe dėl federalinės pagalbos, atstovas spaudai teigė, kad „Boeing“ pasiūlė darbuotojams „savanoriško išėjimo iš darbo“ programas, tačiau nepatvirtino planuojamo atleidimo dydžio.

Pasinaudoję savanoriško išėjimo iš darbo programa, kuria, pasak bendrovės atstovo, „siekiama savanoriškomis priemonėmis padėti sumažinti darbo jėgos dydį ir, svarbiausia, sumažinti būsimus darbo jėgos veiksmus“, „Boeing“ darbuotojai gaus darbo užmokesčio ir pašalpų paketą.

Vyriausybės pagalba priklauso nuo to, ar įmonės sutinka neatleisti darbuotojų gavusios paramą.

Maždaug 17 mlrd. JAV dolerių, skirtų „Boeing“, buvo įtraukti į milžinišką federalinės paramos paketą, patvirtintą kovo pabaigoje.

Bendrovės atstovas spaudai pažymėjo neabejojantis, kad „aviacijos pramonė bus visiškai kitokia, kai galiausiais atsigaus po šios pandemijos“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)