Užsienio žiniasklaidoje skelbiama, jog 32-ejų serbas išsiuntė laišką visiems pirmojo ATP reitingo šimtuko atstovams, ragindamas aukoti lėšas žemesnes pozicijas rikiuotėje užimantiems kolegoms.

Pagal sumanymą, kurį remia ir Rafaelis Nadalis (ATP-2) bei Rogeris Federeris (ATP-4), aukų suma priklausytų nuo vietų reitinge.

Geriausių dešimtukui priklausantys tenisininkai prisidėtų daugiausiai – po 30 tūkst. JAV dolerių, iš 50-100 vietas užimančių žaidėjų prašoma po 5 tūkstančius.

Taip pat N. Džokovičius siūlo į specialų fondą pervesti pusę pajamų iš ATP finalinio turnyro Londone (Jungtinė Karalystė), jei tik šiemet pastarasis bus surengtas.

Geriausio pasaulio tenisininko tikslas – surinkti tokią sumą, kad pakaktų 250-700 vietas ATP reitinge užimantiems žaidėjams išdalinti po 10 tūkst. JAV dolerių.

Iškart pasigirdo ir abejonių dėl tokio plano efektyvumo.

Nors konkrečios pavardės neįvardijamos, teigiama, jog ne visi elitui priklausantys atletai palankiai sutiko N. Džokovičiaus prašymą, mat kai kurie mieliau aukoja sveikatos apsaugos organizacijoms, išlaiko be tiesioginio darbo likusį savo asmeninių komandų personalą.

Be to, kyla klausimas, ar parama aktuali tokiems praeityje geriausių dvidešimtuką pasiekusiems, o dabar žemyn smukusiems žaidėjams kaip amerikietis Jackas Sockas arba Chungas Hyeonas iš Pietų Korėjos, kurie turėjo galimybę patys užsidirbti juodai dienai.

Tuo metu australas Johnas Millmanas apskritai stebisi, jog panašiems klausimams iškelti prireikė koronaviruso.

„Kodėl apie tai kalbame dabar? Juk akivaizdu, kad prizų fondai paskirstyti neproporcingai geriausių žaidėjų naudai. Negi reikėjo pandemijos, kad tai suprastume?“ – socialiniame tinkle rašė 43-ią vietą reitinge užimantis tenisininkas.

Įgyvendinta N. Džokovičiaus iniciatyva į priešingas padėtis išskirtų du geriausius Lietuvos žaidėjus.

Pirmoji Lietuvos teniso raketė Ričardas Berankis ATP rikiuotėje yra 72-as, tad turėtų paremti kolegas. O 507-ą poziciją užimantis Laurynas Grigelis pats galėtų tikėtis paramos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)