E. Haalandas šį sezoną štampavo įvarčius žaisdamas dvejuose klubuose – pernai jis gynė Zalcburgo „Red Bull“ garbę, o sausį persikėlė į Dortmundo „Borussia“. Iki sezono sustabdymo puolėjas jau buvo spėjęs pelnyti 40 įvarčių.

Dormunde 12 įvarčių per 11 rungtynių pelnyti spėjęs norvegas pareiškė, jog lygiuojasi į ilgametį Švedijos rinktinės lyderį Zlataną Ibrahimovičių. 19-metį itin žavi šio puolėjo pasitikėjimas savimi ir tai, kad jis nuolat keitė klubus.

„Man labai patinka jo pasitikėjimas, panašų pasitikėjimą savimi turiu ir aš. Dar man patinka tai, kaip dažnai jis keitė komandas ir šalis. Tai nėra lengva, tačiau nuolat keisdamas ekipas jis visada išliko itin rezultatyviu. Jis mušė visur, kur žaidė“, – sakė E. Haalandas.

38-erių Z. Ibrahimovičius šių metų sausį grįžo į „AC Milan“. Jis taip pat yra vilkėjęs Los Andželo „Galaxy“, „Manchester United“, PSG, „Barcelona“, Milano „Inter“, Turino „Juventus“, Amsterdamo „Ajax“ ir „Malmo“ marškinėlius.

Pats E. Haalandas žaidžia jau ketvirtajame klube: be „Borussia“ bei „Red Bull“ jam yra tekę atstovauti ir Norvegijos ekipoms „Molde“ ir „Bryne“. Pasak pranešimų, jau šią vasarą jį į savo gretas prisivilioti sieks „Manchester United“ ir Madrido „Real“.

E. Haalandas ir Z. Ibrahimovičius dirba su tuo pačiu agentu Mino Raiola, tiesa, norvegas atskleidė, kad su garsiuoju Švedijos futbolininku jis susitikęs dar nebuvo. „Borussia“ žvaigždė taip pat pridūrė, kad lyginti jo su Z. Ibrahimovičiumi nereikėtų.

„Mes turime panašumų. Esame puolėjai, esame aukšti. Bet mūsų žaidimas skirtingas, todėl lyginti mus yra sunku. Aš esu aš“, – sakė E. Haalandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)