JAV verslo žurnalas „Forbes“ balandžio pradžioje paskelbė, kad C. Ronaldo tapo pirmuoju futbolininku, peržengusiu magišką milijardu dolerių vertinamo turto ribą.

35-erių portugalas prisijungė prie golfo žaidėjo Tigerio Woodso, kuris milijardieriumi tapo prieš 13 metų, bei boksininko Floydo Mayweatherio, simbolinę ribą peržengusio 2017 metais.

Įdomu tai, kad 2019 metais CR7 nebuvo geriausiai apmokamas sportininkas, jį pagal darbo atlygį lenkė „Barcelonos“ žvaigždė Lionelis Messi, tačiau portugalas uždirba kur kas solidesnes sumas kitose srityse.

Praėjusiais metais C.Ronaldo „Juventus“ komandoje, įskaitant ir premijas, uždirbo 65 mln. JAV dolerių, dar 44 mln. JAV dolerių susižėrė iš įvairių reklamos sutarčių, iš viso metinės pajamos siekė 109 mln. dolerių.

Pačiame „Juventus“ klube, prie kurio prisijungė 2018-aisiais, C. Ronaldo per ketverius metus turėtų uždirbti mažiausiai 138 milijonus dolerių, šią sumą CR7 gali padidinti numatytomis premijomis.

L. Messi 2019 metais savo sąskaitą papildė 127 mln. dolerių, iš jų 92 mln. sudarė darbo atlygis „Barcelonos“ klube bei 35 mln. – pajamos iš reklamos.

Cristiano Ronaldo is on track to become the first-ever footballer to earn $1 billion throughout his career, per @Forbes pic.twitter.com/0shW7zzX7K

— B/R Football (@brfootball) April 4, 2020


Kur C. Ronaldo uždirba ir kaip išleidžia savo milijonus? Į šį klausimą pabandė atsakyti verslo žurnalas „Bussines Insider“.

Sutartys su NIKE, „Tag Heuer“, „Clair Haircare“, pajamos iš apatinių drabužių prekinio ženklo bei kitos sutartys leido jam pernai uždirbti 44 milijonus dolerių, tai sudarė daugiau nei 40 proc. metinių pajamų.

Anot JAV žiniasklaidos gigantės CNBC, vien ilgametės Ronaldo sutarties vertė su NIKE gali siekti milijardą dolerių, o ji tęstis gali dešimtmečius po CR7 karjeros pabaigos.

C. Ronaldo galima tituluoti ne tik turtingiausiu planetoje futbolo žaidėju, tačiau ir populiariausiu atletu socialiniuose tinkluose, turinčiu apie 400 milijonų sekėjų.

Daugiau nei 209 milijonai „Instagrame“, 122 milijonai Feisbuke bei 82 mln. „Twitter'yje“.

Portugalas nuo 2019-ųjų rugsėjo – daugiausiai gerbėjų turintis žmogus „Instagram’e“, kuriame apskritai skaičiuojama 340 mln. vartotojų.

Statistic: Instagram accounts with the most followers worldwide as of March 2020 (in millions) | Statista

Kur gi CR7 išleidžia pinigus? Vienas didžiausių portugalo pomėgių – automobiliai.

„Bentley“, „Porsche“, „Mercedes“, bent 3 „Ferrari“, 300 tūkst. dolerių vertės „Lamborghini Aventador“ – apskritai jo automobilių parke – 19 automobilių, kurių bendra vertė 4,9 mln. dolerių, o brangiausias žaisliukas jo garaže – „Bugatti Veyron“, kurio vertė 1,7 mln. dolerių.

Beje, jo asmeninį įspūdingų automobilių garažą galima pamatyti 2017 metais filmuotame „Bugatti Chiron“ reklaminio vaizdo klipe.

Ir automobilių parkas netuštėja: štai 2019 m. kovą CR7 savo kolekciją papildė 360 tūkst. dolerių vertės Rolls Royce automobiliu, o šiemet vasarį per gimtadienį Cristiano Ronaldo nustebino jo mylimoji Georgina Rodriguez, kuri futbolo žvaigždę pradžiugino dovana, laukusia prie vieno iš Turino restorano durų.

Savo mylimąjį ispanė pradžiugino plačiu raudonu kaspinu perjuostu džipu. Tai – daugiau nei 180 tūkst. eurų kainuojantis naujutėlis „Mercedes Benz AMG G63“.

Visgi, jis ne visada atsargiai naudojasi savo transporto priemonėmis.

2009 metais Mančesteryje jis sudaužė 320 tūkst. dolerių vertės Ferrari. Nors atrodė, kad automobilis gali keliauti į metalo laužą, remiantis jo „Instagram“ profiliu, futbolininkas nepagailėjo investicijų jo remontui.

Jei jau kalbame apie transporto priemones, jam priklauso privatus lėktuvas „Gulfstream G650“, kainuojantis 17 mln. dolerių.

Selon la presse espagnole, Cristiano Ronaldo s'est offert un jet d'une valeur de 19 M€... pic.twitter.com/zvrXzkgBXm

— Actu Foot (@ActuFoot_) November 12, 2015

CR7 investuoja ne tik į automobilių parką, bet ir į verslą. Jam priklauso nuosava prabangių apatinių drabužių linija, vardinė avalynė, antklodės, kvepalų linija, mobiliosios programėlės, kūrybinė kompanija, restoranai bei viešbučiai.

Vien 2015 metais C. Ronaldo investavo 40 mln. dolerių į „Pestana“ viešbučių grupę.

2019-ųjų gruodį Dubajuje jis buvo pastebėtas nešiojantis brangiausią visų laikų „Rolex“ laikrodį, kurio vertė siekia 500 tūkst. dolerių.

Portugalas turi kuo pasigirti ir nekilnojamo turto srityje.

Jam priklauso 7,1 mln. dolerių vertės vila Madride, taip pat 18,5 mln. vertinami apartamentai Niujorke, Donaldo Trumpo šeimos verslo imperijos dangoraižyje „Trump Tower“.

View this post on Instagram


Paz ☀️✌️👌
A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Aug 13, 2016 at 4:49am PDT


Galima neabejoti, kad po karjeros pabaigos CR7 spindės ir už futbolo aikštės ribų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)