Anksčiau lygos vadovai ketino lygą atnaujinti balandžio 30 dieną. Visgi, futbolo teks palūkėti.

Pranešama, kad lyga sezoną pratęs tada, kai tą padaryti bus saugu.

„Visų pirma, svarbiausias prioritetas – sveikata bei pagalba šaliai ir mūsų bendruomenės nariams, įskaitant žaidėjus, trenerius, klubų vadovus ir personalą bei sirgalius“, – praneša „Premier“ lyga.

„Premier“ lyga nebus atnaujinta gegužės pradžioje, 2019/2020 sezonas bus pratęstas tik tuomet, kai tą padaryti bus saugu“, – skelbiama lygos pranešime.

Be to, atsižvelgiant į patiriamus nuostolius, klubų pasitarime vieningai nutarta derėtis su žaidėjais dėl 30 proc. mažesnio metinio uždarbio.


Lyga turi stiprų argumentą sezono nenutraukti, o jį užbaigti – tai finansai ir galimi nuostoliai.

Transliuotojai neketina mokėti už rungtynes, kurios taip ir nebuvo sužaistos, tad „Premier“ lygai gresia iš viso prarasti kone milijardą – skaičiuojama, kad už transliacijų teises nebūtų išmokėta 870 mln. eurų.

Ketvirtadienį pirmoji iš Europos futbolo lygų koronavirusui pasidavė Belgija, nutraukusi sezoną ir čempione paskelbusi „Brugge“.

Praėjus kelioms valandoms po šios žinios UEFA, Europos klubų asociacijos ir Europos lygų vadovai pasirašė bendrą laišką, kuriuo raginama neskubėti nutraukti nacionalinių pirmenybių.

„Sprendimai nutraukti sezonus dabar būtų pirmalaikiai ir nepateisinami“, – rašoma laiške, kurį citavo AP. Laiške taip pat netiesiogiai grasinama belgams: pabrėžiama, kad vietas UEFA turnyruose galima pasiekti tik sužaidus „pilną nacionalinį sezoną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)