Nemažai ne pirmo būtinumo paslaugų įmonių buvo priverstos sustabdyti savo veiklą. Tačiau kviečiu pažvelgti ir į teigiamus epizodus. O jų yra. Ir nemažai.

1. Kai kurios įprastos, kasdienės paslaugos iš realybės persikėlė į elektroninę terpę. Manau, tai puikus būdas išbandyti nuotolinį darbą ir atrasti vis daugiau privalumų jame.

Netgi pasibaigus karantinui gal dauguma žmonių bus įpratę prie nuotolinės veiklos pobūdžio darbo. Galbūt ateityje nebeliks įprastinio vaikščiojimo į mokyklas, nes tą pakeis nuotolinis mokymas. Dabar - proga tobulinti striginėjančią sistemą.

2. Atsigaus braškančios santuokos, atgis šeimos, balansuojančios ties iširimo riba. Susispietus namie ir taip atsiradus daugiau laiko artimiesiems galbūt atsiras naujų įdėjų, svajonių, vilčių.

3. Švarėja oras. Žymiai sumažėjo transporto srautai, o tuo pačiu ir chamų, kurie, važiuodami į/iš darbo su lengvosiomis mašinomis stabteli viešojo transporto stotelėse paimti/išleisti bendradarbių.

4. Tuo pačiu galbūt ims mažėti ir benamių, nes jie jaustis nejaukiai, kai vaikšto gatvėmis ir galimai platina ligas, kuomet didelė Lietuvos dalis lieka namuose.

5. Galiausiai - tiesiog atgaiva akims matyti ištuštėjusias erdves, kurios dar taip neseniai buvo pilnos gyvybės ir judėjimo. Tai verčia susimastyti.

Likite sveiki ir saugūs!