Irano disko metimo rungties legenda dažnai treniravosi JAV, tačiau susirgo savo šalies sostinėje Teherane. Šiuo metu jis izoliuojasi namuose.

Irano sveikatos ministras penktadienį pranešė, jog koronavirusas per dieną pasiglemžė 144 iraniečių gyvybes. Iš viso nuo šio viruso šalyje jau mirė bent 2378 žmonės.

E. Haddadi šiemet aktyviai ruošėsi dabar jau nukeltoms Tokijo olimpinėms žaidynėms bei duodamas interviu žiniasklaidai ne kartą tvirtino, jog yra vienas pagrindinių pretendentų į auksą.

Be to, iranietis buvo užsibrėžęs ir dar vieną ambicingą tikslą – pagerinti nuo 2004 metų nesulaužytą olimpinį rekordą. Šis rekordas (69,89 m) priklauso Virgilijui Aleknai.

„69,89 metro nėra kažkas tokio, ko negalėčiau pasiekti. Tikiu, jog šiemet olimpinėse žaidynėse galiu numesti diską už 70 metrų atžymos. Tai yra mano svajonė“, – šiemet sakė E. Haddadi.

35-erių iraniečiui priklauso Azijos rekordas (69,32 m), kurį jis užfiksavo 2008 metais.

E. Haddadi iškovojo olimpinį sidabrą 2012 metais Londone. 2011 metų pasaulio čempionate jis laimėjo bronzą, o praėjusių metų pasaulio pirmenybėse liko septintas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)