Baltarusija UEFA narių reitinge yra 32-oji (Lietuva yra 42-a), o FIFA reitinge – 87-a (Lietuva yra 131-a). Baltarusijos rinktinė niekada nedalyvavo didžiuosiuose tarptautiniuose turnyruose, o šalies čempionatas daugiausiai dėmesio iki šiol buvo sulaukęs 2018-aisiais, kai Bresto „Dinamo“ klubo direktoriumi trumpam tapo Diego Maradona.

Dabar Baltarusijos „Premier“ lyga domina būrį futbolo mėgėjų ir lažybininkų iš viso pasaulio. To priežastis – tai vienintelis nesustabdytas čempionatas Europoje. Be baltarusių, futbolo sezono nesustabdė tik keturios kitos pasaulio valstybės – Nikaragva, Turkmėnistanas, Burundis ir Mianmaras.

Situacija Baltarusijoje susidomėjusi pasaulio žiniasklaida pastarosiomis dienomis aktyviai cituoja šalies prezidentą Aleksandrą Lukašenką, kuris neseniai išdėstė savo nuomonę apie koronavirusą ir atskleidė, kaip baltarusiai nuo jo apsisaugo.

„Šis virusas yra tik psichozė, dėl kurios vieni žmonės gaus naudos, o kiti – nukentės. Civilizuotas pasaulis išprotėjo – uždaryti valstybių sienas yra kvaila. Panika padarys daugiau žalos negu pats virusas“, – kalbėjo A. Lukašenka, parekomendavęs vietoje panikos kasdien išgerti po 40-50 gramų degtinės, 2-3 kartus per savaitę nueiti į pirtį bei toliau dirbti ūkio darbus.

„Sunkus darbas ir traktorius gali išgydyti bet ką“, – teigė A. Lukašenka.

Praėjusią savaitę prasidėjusio Baltarusijos futbolo čempionato rungtynės pasiekė rekordinį žiūrimumą. Pirmą kartą istorijoje baltarusiai savo pirmenybių transliacijas pardavė net užsienyje – „Premier“ lygą iki sezono pabaigos transliuos ir Rusijos bei Ukrainos televizijos.

Penktadienį prasidėjo antrasis čempionato turas: Minsko „BGU“ svečiuose 1:0 palaužė Bresto „Ruh“, o Žodzinos „Torpedo“ 1:0 pranoko Babruisko „Belshina“. Šeštadienio popietę Bresto „Dinamo“ 1:0 nugalėjo „Slutsk“ vienuolikę.

Šeštadienį vyksta dar trys antrojo turo susitikimai: santykius aiškinosi Mozyriaus „Slavia“ ir Borisovo BATE (2:1) bei Minsko „Dinamo“ ir „Minsk“ (2:3), o vakare susitiks Soligorsko „Šachtior“ ir „Gorodeya“.

Futbolo rungtynės Baltarusijoje toliau vyksta be apribojimų: su sirgaliais, rankų paspaudimais ir apsikabinimais. Tiesa, kai kurios komandos ragina neatvykti į stadionus sergančius ir vyresnius nei 65 metų žmones.

Žodzinos „Torpedo“ klubas stadione rekomendavo sirgaliams atsitraukti per pusantro metro vienas nuo kito, tačiau didžioji dalis susirinkusių fanų tokios rekomendacijos nepaisė.

Baltarusijoje šiuo metu yra užfiksuoti 94 užsikrėtimo COVID-19 atvejai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)