Pasaulyje Lietuvą garsinęs reklaminių tekstų kūrimo profesionalas, iš 2014 m. Europos slemo čempionato parvežęs auksą, o 2015 m. reklamos „Oskarais“ vadinamų „Jaunųjų Kanų liūtų“ – sidabrą, prisipažino, kad šiandien saviizoliacija namuose jo negąsdina, nes visas darbui reikalingas priemones jis turi namuose.

„Tiesą sakant, visai mėgaujuosi šiuo etapu, nes niekas kitas be karantino iki šiol nesugebėjo pristabdyti mano nenumaldomų vidinių turbinų. Daug dalykų aš, kaip laisvai samdomas darbuotojas, šiaip ar taip galiu pasidaryti per atstumą. Bet net nepaisant to, kad namie neguliu paslikas bei laiką leidžiu gana produktyviai, vis tiek neapleidžia atostogėlių jausmas“, – sako jis.

Laikinas, kiekvienam naudingas užsišaldymas

Nors renginiai ir bet kokie žmonių susibūrimai artimiausiomis savaitėmis yra griežtai draudžiami, dėl ko daugeliui menininkų gresia didžiuliai finansiniai praradimai, atlikėjas džiaugiasi, kad jo pasirodymams vis tik tai neturi didelės įtakos, išskyrus vieninteliam.

„Nemažai pasirodymų spėjau atgroti iki pat karantino, o kitus renginius, tokius kaip „Mesijaus pageidavimų koncertas“, nukėlėme į gegužės mėnesį“, – praneša kūrėjas.

Paklaustas, kokią ateitį jis prognozuoja koronavirusui ir jo paveiktai visuomenei, Žygimantas apibūdina situaciją, kaip jam įprasta, vaizdinga leksika.

„Manau, kad tai – laikinas užsišaldymas. Karantinas baigsis, pandemija aprims. O koronavirusas kaip tokia ryški asmenybė, jau užsigarantavo kvietimus į visus būsimus virusų vakarėlius. Jis, manau, taps dar vienu įprastu sezoniniu virusu, nuo kurio su laiku mokslininkai atras skiepus. Ir gal prasivalys internetas nuo antivakserių skiedalų, o klubuose ir baruose niekada netrūks muilo ar popierinių rankšluosčių“, – šmaikščiai pranašauja vyras.

Žinoma, nors šiuo sudėtingu metu ir ne visi geba matyti šviesą tunelio gale, nes koncentruojasi į tokius esminius dalykus, kaip neprarasti darbo ir išmaitinti šeimą, tačiau bet kuriuo atveju profesionalus žodžio meistras pataria, kaip karantino laikotarpį paversti naudingu kiekvienam.

„Trumpa pertrauka – visiems į naudą. Pristabdykime vartojimą, įvertinkime daiktus, kuriuos turime. Susitvarkykime muzikos kolekcijas. Perskaitykime knygą. Dar vieną knygą. Žiūrėkime filmus. Kas vakarą. Kas tai bebūtų – prisivykime patys save. Išmeskime, ko nereikia. Tai gera proga nustoti skubėti, perkrauti vidines sistemas, pažiūrėti į savo situaciją iš šalies ir nusibrėžti naują trajektoriją į ateitį“, – į šviesiąją pusę skatina pažiūrėti Ž. Kudirka.

Planuose: naujas albumas ir neišsemiamas To Do Listas

Menininkas papasakojo, kaip nuo šiol atrodys jo dienos.

„Planuoju pabaigti naujojo albumo tekstus ir pasiruošti įrašams, perskaityti kelias knygas, tvarkyti muzikos kolekciją, įrašyti ilgai žadėtą „Ziggi Q“ DJ setą, surūšiuoti vaizdo medžiagą iš kelionių, žiūrėti „Kino pavasario“ filmus namuose, daryti mankštą kasdien, skaityti meno spaudą, klausyti muziką iš atšaukto festivalio, atsakyti visus elektroninius laiškus, saulei šviečiant išvykti į gamtą, ir, be abejo, parašyti keletą scenarijų bei sukurti kelias reklamas“, – dalinasi pašnekovas.

Jis taip pat atskleidė, kad turi ir planą B – jau daug metų pildomą veiklų sąrašą bei visą krūvą įvairiausios multimedijos, tad nuoboduliui vietos tikrai neliks.

„Kai atrodys jau viskas padaryta, visuomet turiu nesibaigiantį savo To Do Listą – tikrą lobyną įvairiausių nuorodų, idėjų užsiėmimams, kurį visą laiką pildžiau. Visai kaip ir savo muzikos ar knygų kolekciją. Atrodė, nuo pat vaikystės ruošiausi kažkokiai zombių apokalipsei.

Ilgus metus abejojau savo polinkiu kaupti multimediją ir bandymu parsisiųsti visą internetą. Bet dabar, prašom, net jei internetas dingtų, aš kokius gerus trejus metus nenuobodžiaučiau nė kiek. Tik atvežkite grikių“, – juokauja pripažintas kūrėjas.

Kornelija Jasiūnaitė, Žygimantas Kudirka-Mesijus

Kūrybiniai darbai nestoja

Ž. Kudirka, pasakodamas, kokie kūrybiniai darbai šiuo metu užima didžiąją jo gyvenimo dalį, iškart išskyrė patį svarbiausią.

„Pagrindinė naujiena, ties kuria šiuo metu darbuojamės – tai naujas mūsų grupės „Vilniaus Energija“ albumas! Po ilgo ir permainingo proceso galiu pasidžiaugti – jis, kaip ir planuota, bus išleistas ypatingu pavidalu“, – prasitaria provokuojantis kūrėjas.

Jis atskleidžia, kad fizinis albumo pavidalas, kaip jau įprasta, dovanos originalią pridėtinę vertę klausytojams.

„Tiesa, praktiškai visi Mesijaus ar „Vilniaus Energijos“ albumai turėjo kokią išskirtinę savybę – vieną viršelių galima buvo nutrinti moneta tarsi loterijos bilietą, kitame – perskaityti koduotą informaciją naudojant specialų filtrą, rasti žinutę ateities kartoms paslėptą pakuotėje ar išlankstyti asmenybės testą.

Pagal geriausias interaktyvių albumų pakuočių tradicijas galiu ir šįkart pažadėti, kad bus kuo stebėtis, klausant albumo „Spotify“ bus verta jį turėti lentynoje ar net nuolatos nešiotis kišenėje –naujojo albumo pavidalas labiau primins artefaktą ar amuletą. Nebereikės ieškoti kompaktinių diskų grotuvo, o patį daiktą, kuriame albumas bus inkrustuotas, bus galima pritaikyti ne vien klausymui!“, – intriguoja pašnekovas.

Kūrėjas užsimena, kad albumo tematika lietuviams turėtų pasirodyti ypač artima.

„Albumo tema – mus supanti aplinka, tikras Lietuvos koncentratas. Nepaisant atidaromojo kūrinio „Welcome to Lithuania“, visos dainos skambės lietuvių kalba. Jame bus apdainuoti ir miegamieji rajonai, ir darbo rutina, nenumaldomi šiuolaikinio gyvenimo tempai, pabėgę pabėgėliai, Astravo atominė elektrinė, noras tikėti, pokyčių troškimas, net lietuviškos stichinės nelaimės ar šviesolaidis internetas.

Tai visa Lietuva, išgryninta iki jos sudedamųjų dalių ir sutalpinta į [?]. Šioje vietoje ir paliksiu intrigą. Albumas pasirodys laiku. Ir, manau, iki jo premjeros jau spėsime išsivėdinti patalpas ir išsivaduoti iš karantino“, – viltingai užbaigia menininkas.

Naujo „Vilniaus Energijos“ albumo pristatymas planuojamas balandžio 24 d. Vilniuje kultūros erdvėje „Empty Brain Resort“, o balandžio 25 d. – Kaune, klube „Lizdas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)