Mindaugo Gusčio teigimu, sekmadienį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, veiklos apimtys buvo 18 proc. mažesnės, o šią savaitę jos mažės dar labiau.

„Šią savaitę bus didžiausi pokyčiai, nes „Air Baltic“, LOT, SAS, „Wizz Air“ vis atšaukinėja skrydžius, matyt, krytis bus smarkiai didesnis“, – BNS sakė M. Gustys.

„Darbo liks, nes tranzitu skraidys, oro erdvės neuždarome, jei į kitas šalis bus galima skristi. Klausimas, kiek į Lietuvą bus atvykstančių ir išvykstančių skrydžių. Bet jeigu nors vienas bus, tai vis tiek darbas privalomai vyksta“, – pridūrė jis.

Pasak M. Gusčio, šiuo metu visos paslaugos, kurias įmanoma, teikiamos nuotoliniu būdu, o ten, kur neįmanoma, darbas vyksta įprastai.

„Oro navigacijos“ duomenimis, kovo 1-15 dienomis, palyginti su tuo pačiu metu pernai, bendras Lietuvos oro erdvėje aptarnautų skrydžių skaičius mažėjo 2,5 proc. iki 8,8 tūkst., o vien tranzitinių skrydžių – 4 proc. iki 6,5 tūkstančio.

„Labiausiai išsiskiria kovo 14 ir 15 dienos, kurių metų skrydžių skaičius mažėjo 15–18 procentų“, – BNS nurodė bendrovė.

Nepaisant mažėjančio bendro skrydžių skaičiaus, dalis aviakompanijų kovą didino jų skaičių. Rusijos „Aeroflot“ skrydžių augo 15,8 proc., „Ryanair“ – 5,4 proc., „Wizzair“ – 7,4 proc., o Rusijos „Sverdlovsk air“ ir „Siberian airlines“ - atitinkamai 24,8 proc. ir 67 proc.

Kovo 1–15 dienomis daugiausia tranzitu per Lietuvą buvo skrendama į Rusiją (1,7 tūkst. skrydžių – 6,7 proc. daugiau nei pernai), Vokietiją, (987 – 20 proc. mažiau), Latviją (496 – 2 proc. daugiau), Suomiją (412 – 7 proc. mažiau).

Iš Lietuvos daugiausia buvo skrendama į Jungtinę Karalystę (146 – 15 proc. daugiau), Latviją (119 – 1,7 proc. daugiau) ir Vokietiją (105 – 8,3 proc. daugiau).

Daugiausia skrydžių į Lietuvą vyko taip pat iš Jungtinės Karalystės (144 – 14,3 proc. daugiau), Latvijos (117 – 1,7 proc. daugiau) ir Vokietijos (108 – 8 proc. daugiau).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)