Praėjusį mėnesį vartotojų kainos (CPI) padidėjo 5,2 proc. metine išraiška, po 5,4 proc. augimo sausio mėnesį – tai buvo didžiausias kainų augimas per daugiau nei aštuonerius metus, rodo Kinijos valstybinės statistikos tarnybos duomenys.

Kainų augimas vasario mėnesį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, siekė 0,8 proc., po 1,4 proc. didėjimo sausį.

„Trading Economics“ duomenimis, abiejų rodiklių pokyčiai sutapo su vidutinėmis ekspertų prognozėmis.

Tuo pačiu metu vartotojų kainos, neįskaitant maisto ir energijos kainų, vasario mėnesį padidėjo vos 1 proc. metine išraiška ir tai buvo mažiausias augimas nuo 2010 metų birželio mėnesio.

Praėjusį mėnesį maisto produktų kainos Kinijoje augo 21,9 proc. ir tai buvo reikšmingiausias pokytis nuo 2008 metų balandžio mėnesio. Sausį kainos didėjo 20,6 procento. Kiaulienos kainų augimas tęsėsi dvyliktą mėnesį iš eilės ir sudarė 135,2 proc. (sausį – 116 procentų).

Ne maisto prekių ir paslaugų kainos padidėjo 0,9 proc., palyginti su 1,6 proc. praėjusį mėnesį.

Tuo tarpu vasario mėnesį Kinijos gamintojų kainos (PPI) vėl krito ir pasiekė 0,4 proc. metine išraiška. Sausio mėnesį jos ūgtelėjo 0,1 proc. po kritimo šešis mėnesius iš eilės.

Analitikai skaičiavo, kad praėjusį mėnesį gamintojų kainų indeksas sumenks 0,3 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)