Susitikimo pradžia svečiams iš Indianos nežadėjo nieko gero – per pirmąsias dvi minutes „Pacers“ prametė visus keturis metimus, o kitame aikštės gale visus iš tiek pat bandymų realizavę Greggo Popovičiaus auklėtiniai žaibiškai atitrūko rezultatu 10:0.

Rungtynių kontrolę į savo rankas Rytų konferencijos klubas perėmė antrajame ketvirtyje, kurį Nate'o McMillano vadovaujama komanda laimėjo net 17 taškų skirtumu, tačiau atkakli kova Teksase virė iki pat finalinės sirenos.

Trečiame kėlinuke dėmesį į save atkreipė iki tol sau nebūdingai blankiai rungtyniavęs Domantas Sabonis. Lietuvis varžovų aikštės pusėje išprovokavo dvi „Spurs“ puolėjo Rudy Gay pražangas iš eilės, o šiam krepšininkui po kelių akimirkų svečių aikštės pusėje taisykles prieš Domą pažeidus trečią sykį paeiliui Gay nesusivaldė ir užsidirbo techninę pražangą.

Nepaisant varžovo emocijoms atsiliepusios atkarpos, per pirmus tris ketvirčius jaunasis Sabas nesugebėjo pasinaudoti San Antonijaus komandos priekinės linijos spragomis. „Spurs“ vertėsi ir be LaMarcuso Aldridge'o, ir be austro Jakobo Poeltlo, tačiau prieš lemiamą kėlinuką vienas iš Indianos klubo lyderių savo sąskaitoje turėjo vos 5 taškus ir 3 atkovotus kamuolius.

Taiklių Patty Millso ir Lonnie Walkerio tritaškių serija ketvirto ketvirčio viduryje leido šeimininkams vos per kelias minutes panaikinti dviženklį deficitą ir persverti rezultatą savo naudai.

Svarbiausiomis rungtynių akimirkomis su papildoma atsakomybe susidūręs Sabonis į šią atkarpą atsakė itin skambiai – Domantas per dvi minutes pelnė 9 taškus iš eilės ir padėjo „Pacers“ susigrąžinti pirmaujančios komandos vaidmenį.

Tiksint paskutinei kėlinuko minutei svečiai turėjo trijų taškų persvarą ir kamuolį dar sykį patikėjo lietuviui, tačiau jį sėkmingai sustabdė be pražangos klaidą išprovokavęs Derrickas White'as. „Spurs“ ryžosi neatakuoti iš toli ir mažinti skirtumą dvitaškiu, tačiau Indianos pergalę įtvirtino likus 18 sekundžių iki susitikimo pabaigos Trey Lyleso metimą iš po krepšio blokavęs Mylesas Turneris.

Nors po trijų kėlinukų tokia tikimybė atrodė labai nedidelė, aukštaūgis visgi surinko savo 47-ą sezono dvigubą dublį. Kertinėmis dvikovos minutėmis puolime sužibėjęs Sabas viso per 35 sužaistas minutes surinko 14 taškų (4/10 dvit., 6/8 baud.), 11 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvius perdavimus, po vieną perimtą kamuolį ir bloką bei 4 klaidas.

Pergalę iškovoję Indianos krepšininkai Rytų konferencijos turnyro lentelėje susilygino su Filadelfijos „76ers“ ekipa ir dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato pakilo į penktąją poziciją. San Antonijuje trečią kartą iš eilės šeimininkus įveikę „Pacers“ pastarąjį kartą tai padarę buvo dar 1995-96 metų sezone.

„Spurs“: Patty Millsas 24 (6/11 trit.), Trey Lylesas 20, Brynas Forbesas 14, Rudy Gay 13, Dejounte Murray 11, DeMaras DeRozanas 10 taškų (6 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Pacers“: Malcolmas Brogdonas 26 (8/8 baud., 6 atk. kam., 7 rez. perd.), T. J. Warrenas 23, Mylesas Turneris 17 (4 blk.), Domantas Sabonis ir Dougas McDermottas po 14, Justinas Holiday 11 taškų.

Indianos klubui tai buvo antros iš trejų paeiliui išvykose žaisimų rungtynių. Klivlande ir San Antonijuje triumfavę „Pacers“ šią seriją bandys pratęsti naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Milvokyje vyksiančioje dvikovoje su lygos lyderiais „Bucks“.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)