Žuvininkystės tarnyba nuolat organizuoja, koordinuoja ir vykdo žuvų migracijos ir neršto sąlygų gerinimo darbus, žuvų migracijos kelių bei migracijos įrenginių priežiūrą, nustato žuvų pralaidų veikimo efektyvumą ir teikia pasiūlymus gerinimui, teikia metodinę pagalbą žuvų migracijos įrenginių įrengimo ir naudojimo klausimais.

Žuvininkystės tarnybos specialistai apžiūrėjo ir nuo sąnašų išvalė užtvankų, kuriose planuojama įrengti arba jau yra įrengtos pralaidos, šachtas Ančios upėje prie Skaudvilės užtvankos, Šunijos upėje prie Lomių užtvankos ir rekonstruotą pralaidą Jūros upėje prie Tauragės užtvankos, Tauragės raj. Patikrinti Šyšos upėje, Šilutės raj., ir Šventosios upėje, Kretingos raj., įrengti žuvų praėjimo takai. Taip pat apžiūrėtas Bugenių užtvankos slenkstis Šerkšnės upėje, Mažeikių raj. Išvalytos žuvų pralaidos Sausdravo upėje, Plungės raj., ir Kražantės upėje, Kelmės raj. Planuojama gerinti žuvų migracijos sąlygas Kražantės upės ruože žemiau Kelmės užtvankos, tam jau parengtas upės vagos tvarkymo darbų projektas.

Taip pat atlikta Minijos upėje, Rietavo savivaldybėje, esančio žuvitakio apžiūra ir valymo darbai. Patikrinta žuvų pralaida Lėvens upėje prie Pasvalio užtvankos ir prie Akmenių hidroelektrinių užtvankos, Pasvalio ir Kupiškio raj. Buvo apžiūrėta užtvanka Šventosios upėje, Anykščių mieste. Molėtų rajone patikrintas ir apžiūrėtas Cesarkos malūno slenkstis ir Klabinių užtvankos slenkstis, ateityje planuojamas jų pertvarkymas. Tame pačiame rajone patikrinta žuvų pralaida Siesarties upėje. Užbaigiant patikrinimo darbus, buvo patikrinta ir nuo sąnašų išvalyta užtvanka Žalesos upėje ir Vilnios žuvitakis, Vilniaus raj.

2019 m. Žuvininkystės tarnyba baigė projekto „Žuvų pralaidų įrengimas ir modernizavimas Tauragės rajone“ įgyvendinimą. Įrengtos 2 pralaidos: viena jų – Šunijos upėje Lomių užtvankoje, Tauragės r., Lomių k., kita – Jūros upėje prie Tauragės užtvankos.