„Politikai turi ne tik rūpintis sveikatos apsauga, bet ir tučtuojau sutelkti dėmesį į antikrizinę ekonomikos vadybą, - cituoja J. Langą naujienų agentūra DPA. – Netikrumas dėl viruso plitimo padarinių yra didelis. Konjunktūrai gresia juntamas neigiamas poveikis“.

BDI generalinis direktorius pažymėjo, kad daugelis su Kinija aktyviai prekiaujančių kompanijų gali neišlaikyti šio „streso testo“. Beveik 90 proc. Kinijoje veikiančių Vokietijos bendrovių jau prabilo apie skaudžius koronaviruso padarinius verslui.

„Daugelis Vokietijos įmonių vietoje sudarė darbo grupes, kurios reguliariai tikrina tiekimo grandinės būklę ir gamybos situaciją“, – sakė J. Langė.

Vokietijos padangų ir automobilių komponentų gamintoja „Continental“ anksčiau ketvirtadienį apribojo verslo keliones į Kiniją, Pietų Korėją ir kai kuriuos Italijos regionus.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta 44-iose šalyse.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino apie 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 2744 infekuotieji jau mirė.

koronaviruso vizualas