Ketvirtadienio rytą paskelbta, kad Valensijos ligoninėje po pirmųjų patikrinimų koronavirusas diagnozuotas 44-erių vyrui.

Nors jo tapatybė neatskleidžiama, Marca.com praneša, kad šis vyras yra sporto žurnalistas, praėjusią savaitę viešėjęs Italijoje kartu su „Valencia“ komanda.

Valensijos atstovai Milano „San Siro“ stadione žaidė UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio pirmąsias rungtynes su Bergamo „Atalanta“, užsikrėtęs vyras dirbo šių rungtynių metu.

Savo ruožtu „El Pais“ praneša, kad iš viso, be komandos ir žurnalistų, praėjusios savaitės Čempionų lygos rungtynėse Milane lankėsi ir maždaug 2500 sirgalių iš Valensijos. Kol kas apie kitus užsikrėtusius asmenis informacijos nėra.

Tiesa, po pastarosios žinios apie infekciją Ispanijoje imta diskutuoti apie atsakomąsias komandų rungtynes, kurios pagal tvarkaraštį Valensijos „Mestalla“ stadione turėtų įvykti kovo 10 dieną.

Manoma, kad Valensijos klubas į jas neįsileis iš Italijos atvykusių „Atalanta“ komandos gerbėjų.

Nėra aišku, ar ispanai apskritai leis vykti rungtynėms.

„Sprendimas bus priimtas atsižvelgiant į tai, kokia bus tikroji situacija ir žinios iš Bergamo“, – padėtį komentavo viena iš Valensijos sveikatos apsaugos institucijų atstovių Ana Barcelo.

Primename, kad mačą „San Siro“ stadione įtikinamai 4:1 laimėjo „Atalanta“.

Iš viso Ispanijoje šiuo metu yra fiksuota 12 užsikrėtimo koronavirusu atveju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)