Antra pagal dydį Italijos oro linijų bendrovė antradienį pranešė, kad sprendimas likviduoti bendrovę buvo priimtas akcininkų susirinkime. Įmonė „Alisarda“ valdė 51 proc. „Air Italy“ akcijų, o „Qatar Airways“ - 49 proc. akcijų.

Pastarosios oro linijos pranešė, kad buvo pasirengusios daugiau investuoti, tačiau to nepakako.

„Net keičiantis konkurencinei aplinkai ir vis sunkėjant rinkos sąlygoms, smarkiai paveikiančioms oro transporto industriją, „Qatar Airways“ vykdė savo, kaip mažumos akcininko, įsipareigojimą toliau investuoti į bendrovę“, - teigiama „Qatar Airways“ pranešime.

Bei priduriama, kad „Qatar Airways“ buvo pasirengusi įnešti savo indėlį, remiant oro linijų augimą, tačiau tai būtų buvę įmanoma tik su visų akcininkų pasiryžimu“.

Pinigai, sumokėti už bilietus į vėlesnius planuotus skrydžius, bus grąžinti. Tačiau kai kurie vėlesni skrydžiai visgi bus įvykdyti, bet kitu laiku.

Prieš dvejus metus veiklą pradėjusi „Air Italy“ tikėjosi pasipelnyti iš sunkumų, su kuriais susidūrė konkurentė „Alitalia“, rašo italų verslo dienraštis „Il Sole-24 Ore“.

Leidinio skaičiavimais, 2018 metais „Air Italy“ patyrė 164 mln. eurų nuostolius.

Nuostolingai oro bendrovė veikė ir 2019 metais ir jos nuostoliai sudarė apie 200 mln. eurų, pranešė dienraštis „La Repubblica“.

„Delfi“ primena, kad praėjusių metų pabaigoje „Alisarda“ bei „Air Italy“ darbuotojai streikavo, norėdami atkreipti dėmesį į įmonėse vykstančias krizes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)