Šį sykį prasidėjus lemiamam ketvirčiui žalgiriečiai netgi atsiliko devyniais taškais (54:63) ir buvo priversti gelbėtis. Jie spurtavo 9:0 ir išlygino rezultatą – 63:63.

Visgi „Pieno žvaigždės“ ir toliau nepasidavė: likus žaisti 5 min. „Žalgiris“ vėl susidūrė su deficitu – 63:67. Tiesa, dar vienas identiškas spurtas ir jau 72:67. Likus pusei minutės žalgiriečiai pirmavo tik minimaliai (75:74), bet išgyveno, nes iš toli aidint sirenai nepataikė Miha Lapornikas – 77:74.

„Panašių rungtynių ir tikėjomės, nes daug jėgų pareikalavo rungtynės Vilerbane. Aišku, kaip visą laiką LKL čempionate norėjosi duoti pažaisti visiems, bet paskui jau situacija privertė ir buvo sunkiau tai padaryti. Pasvalys žaidė nuostabų krepšinį. Jų greitis ir kamuolio judėjimas šiandien buvo tiesiog fantastiški. Jie parodė labai jau gražų krepšinį.

Paskui jau prisitaikėme ir pamatėme, kad mums tiko visų besikeičiant gynyba, o čia geriausiai jaučiasi Zachas LeDay'us. Jis ir pratempė iki pat galo. Žinote, esame „Žalgiris“ ir nesinori atiduoti taškų už dyką“, – po sunkios pergalės sakė Šarūnas Jasikevičius.

Tuo metu „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas džiaugėsi tuo, kad jo auklėtiniai neištižo, bet tuo pačiu ir apgailestavo, jog buvo nepasinaudota proga nugalėti „Žalgirį“.

Kitą savaitę žaliai-baltų laukia dvigubas Eurolygos iššūkis – antradienį mūšis namuose su Pirėjo „Olympiakos“ ir ketvirtadienį viešnagė pas vienvaldį turnyro lyderį Stambulo „Anadolu Efes“ klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)