Centrinio banko vadovas J. Powellas pažymėjo, kad netikrumas dėl tolesnio ekonomikos augimo scenarijaus išlieka – ir dėl prekybinių nesutarimų, ir dėl naujos grėsmės – Kinijoje plintančio kvėpavimo takų viruso.
JAV dolerio kursas euro atžvilgiu pakito minimaliai (+0,11 proc., iki 1,101 dolerio už eurą). JAV vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas nukrito 7 baziniais punktais (iki 1,59 proc.), FED vadovui pareiškus, kad Atvirosios rinkos komitetas peržiūrėjo savo oficialaus pranešimo tekstą – dabar jame teigiama, kad komiteto netenkina žemiau 2 proc. esanti infliacija. Europos akcijų biržų indeksai šiek tiek ūgtelėjo (+0,44 proc.), o JAV buliams naujo visų laikų aukščiausio lygio šturmui jėgų pritrūko („S&P 500“ -0,09 proc., „Dow Jones“ +0,04 procento). „Apple“ akcijų kaina (+2,09 proc.) pasiekė naujas aukštumas po lūkesčius viršijusių finansinių rezultatų, investuotojus nudžiugino ir „General Electric“ (+10,32 proc.) ketvirčio rodikliai.

„Brent“ tipo naftos kaina šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku buvo sumažėjusi 1,05 proc. (iki 59,18 JAV dolerio už barelį), pasirodžius duomenims apie gerokai išaugusias žaliavos atsargas JAV. Europos Parlamentas patvirtino „Brexit“ susitarimą – Jungtinė Karalystė jau rytoj oficialiai išstos iš Europos Sąjungos.

Investuotojai „Telia Lietuva“ ketvirtojo ketvirčio rezultatus įvertino palankiai – vakar bendrovės akcijos pabrango 1,52 proc. (iki 1,34 euro už akciją). Tiesa, prekybos apyvarta nebuvo didelė – sudaryta 12 sandorių už 14,1 tūkst. eurų. 100 tūkst. apyvartą vakar viršijo „Tallink Grupp“ (+0,20 proc.), Šiaulių bankas (+0,38 proc.) ir „Tallinna Sadam“ (-0,48 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją