P. Saudargas teigia, kad pataisos inicijuojamos pasirodžius informacijai, jog gyventojams siūloma nauja paslauga stacionariuose paštomato tipo įrenginiuose įsigyti alkoholio net ir draudžiamomis prekybos valandomis, už alkoholį atsiskaitant iš anksto arba atidedant apmokėjimą vėliau.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo uždrausti ne prekybos alkoholiniais gėrimais pasaugojimą, o alkoholinių gėrimų atsiėmimą, kai jie įsigyjami leistinu prekybos alkoholiniais gėrimais metu, bet prekė atsiimama draudžiamomis prekiauti alkoholiniais gėrimais valandomis.

BNS rašė, kad nuo 2019-ųjų rugsėjo Vilniuje veikia penkios alkoholio saugyklos, kur gyventojai, atsisiuntę specialią mobilią programėlę, gali svaigalų įsigyti bet kuriuo paros metu. Paslaugą teikianti bendrovė „Artimiausias“ pabrėžia alkoholiniais gėrimais neprekiaujanti, o gyventojams jį įsigyjant bendradarbiaujanti su prekybos licenciją turinčia bendrove „Žilva“.

„Tai yra fizinių asmenų teisėtų būdu ir leistinu laiku įsigytas alkoholis, kuris yra saugomas mūsų saugyklose“, – BNS sakė įmonės „Artimiausias“ direktorius Vytautas Šulcas.

Tyrimą dėl šios veiklos atlieka Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD), nusprendęs bent laikinai nestabdyti tokios prekybos, nes tai galėtų komplikuoti vėlesnius ginčus teismuose.

Galiojančiame Alkoholio kontrolės įstatyme alkoholio produktų skolinimas ir pasaugojimas buvo nereglamentuojami.

Parduotuvėse alkoholis pardavinėjamas pirmadieniais-šeštadieniais nuo 10.00 iki 20.00 valandos, sekmadieniais – nuo 8.00 iki 15.00 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)