„Mes pasvarstysime kandidatūrą, yra tikrai rimta, bet tai nėra vienintelė kandidatūra, kurią svarstome“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Plungėje viešintis G. Nausėda.

Jis taip pat akcentavo, kad yra ir „alternatyvių sprendimo būdų“.

„Mes neketiname skubėti ir, ramiai apsvarstę visas alternatyvas, priimsime sprendimą“, – sakė prezidentas.

Antradienį koalicinė taryba pritarė 29-erių premjero patarėjo, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario L. Savicko kandidatūrai į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Premjeras S. Skvernelis tąkart sakė, kad iki kadencijos pabaigos 2020 metais Vyriausybė inicijuos diskusiją dėl ekonomikos ir energetikos ministerijų sujungimo.

L. Savickas premjero patarėju ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais dirba nuo S. Skvernelio Vyriausybės darbo pradžios 2016 metų gruodį.

Pernai jis su „valstiečių“ sąrašu buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, tačiau šiai partijai nepriklauso.

L.Savickas yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Po studijų į Lietuvą grįžęs L. Savickas dirbo užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ investicinės aplinkos gerinimo grupės vadovu, programos „Kurk Lietuvai“ metu įgyvendino projektus šioje agentūroje bei Vyriausybės kanceliarijoje, taip pat dirbo asociacijos „Investuotojų Forumas“ politikos bei viešųjų reikalų vadovu.

L.Savickas yra vienas iš „Kurk LT alumni tinklo“ steigėjų, Pasaulio ekonomikos forumo Global Shapers ir kitų visuomeninių iniciatyvų narys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)