Poilsio dieną ramybe ir nieko neveikimu pasimėgauti gali tik vairuotojai ir šturmanai, tačiau jų mechanikų komandos pluša iš peties.Pavyzdžiui, E. Buiko užfiksuotuose kadruose matyti, kaip Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno, „Agrorodeo“ komandos, technikai gulinėja po „Mini“ ir stengiasi jį paruošti sekmadieniui, kai reikės įveikti septintąjį ralio greičio ruožą.

Tuo pačiu užsiima ir visi, likę Rijado bivake: keičiami tepalai, taisomi tie gedimai, su kuriais buvo taikstomasi intensyviomis dienomis.

Vieni daugiausiai turinčių darbo, neabejotina, yra „Heston MRO team Pitlane“ mechanikai. Šeštą Dakaro dieną Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno turimo „Toyota Hilux Overdrive“ motoras užsidegė, automobilį teko gesinti, o galiausiai – iš kopų jį parvežė evakuatorius.

Dabar daroma viskas, kad ekipažas galėtų važiuoti ir toliau. Nors absoliučioje įskaitoje jie jau neberungtyniaus, visgi galės semtis patirties. Visi aišku, kad ant įkaitusio išmetimo pateko tepalas iš pavarų dėžės ir dėl to kilo gaisras.

Kaip užfiksuoti gerą kadrą

„Man asmeniškai Pietų Amerika yra gražesnė nei Saudo Arabija. Nes čia nėra žalumos, kalnų, spalvų. O būdavo, įvažiuoji į kokią Boliviją ir ten pasitinka žmonės spalvingais tautiniais drabužiais, matai žalumą, upių vagas, kalnai – Pietų Amerikoje buvo visko“, – paklaustas, kuo skiriasi Dakaro ralis Pietų Amerikoje ir Saudo Arabijoje, pasakojo E. Buiko.

Tokie skirtumai lemia, kad neretai fotografui tenka suktis iš padėties ir ieškoti, kaip užfiksuoti gerą, akį traukiantį, kadrą, kai vaizdas aplink nedžiugina.

E. Buiko šiemet į Dakarą iškeliavo drauge su „Agrorodeo“ ekipažu, tad tai, kas nepatenka tarp oficialių nuotraukų feisbuke ar kitur, fotografas neretai apgyvendina savo „Instagram“ paskyroje. Sekti fotografą galite paspaudę čia.

„Jeigu nori padaryti gerą kadrą Dakare, reiškia, miegosi mažai, nepatogiai, važiuosi automobilyje po 500-600 kilometrų, nueisi daugybę kilometrų smėliu, akmenim, kopom, kad užfiksuotumei kažkokią ypatingą akimirką. Tenka tikrai išeiti iš savo komforto zonos“, – tikino profesionalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)