„Neįtikėtina, mes kiekvieną pavasarį fotografuojamės prie žydinčių sakurų savo mieste, bet tikrai nesitikėjome jų žiedus čia išvysti sausį“, – sakė kaunietė, darganotą penktadienio rytą su šeima išėjusi pasivaikščioti po Druskininkų Vijūnėlės parką.

Žiedais šią savaitę apsipylė 5-6 iš poros dešimčių Bronislovo Lubio sakurų alėjos medžių.

Pėsčiųjų takas per parką, vedantis nuo Druskonio ežero link Vijūnėlio tvenkinio, 2012 m. buvo pavadintas toje vietoje mirusio vieno žymiausių Lietuvos verslininkų dr. B. Lubio alėja. Verslininko našlės Lydos Lubienės iniciatyva takas buvo apsodintas sakuromis.

Atsparią šalčiams sakurų veislę parinko žinomas japoniškų sodų ir bonsų meistras Kęstutis Ptakauskas. Kiekvieną pavasarį, balandžio mėnesį parke rengiama Narcizų žydėjimo šventė, kurios metu kurorto svečiai gali pasigrožėti ir žydinčiomis sakuromis, bet žiemą medeliai pražysta pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)