Per mėnesį Vilniaus mieste dėl neatsargaus ar tyčinio žmonių elgesio sugadinama 5–10 pusiau požeminių atliekų konteinerių.

„Pranešimus apie sugadintus konteinerius gauname iš atliekas surenkančių įmonių vairuotojų arba pačių gyventojų. Kol tvarkomi apgadinti konteineriai, vietoje jų pastatome antžeminius konteinerius, kuriais gyventojai gali toliau naudotis“, – aiškina „Ekonovus“ Vilniaus padalinio vadovas Juozas Žalalis.

Jis atskleidžia, kad pasitaiko tokių atvejų, kai pusiau požeminių konteinerių viduje randami ir patys vandalai. „Būna, kad atvažiuojame surinkti atliekų, atidarome konteinerį, o jo viduje randame vis dar „besidarbuojantį“ pilietį“, – sako J. Žalalis.

Pasak T. Vaitkevičiaus, nors „VAATC“ – pasiruošęs sutvarkyti konteineriams padarytą žalą, jų remontas reikalauja laiko ir piniginių sąnaudų. Būtent pastarasis veiksnys nugula ant gyventojų pečių.

„Tiek mes, tiek vežėjai turi pasirūpinti, kad sugadinti konteineriai būtų pakeisti naujais. Mes tą galime padaryti ir darome, vis tik tai reikalauja laiko sąnaudų, kurias galėtume panaudoti sistemos gerinimui, o ne taisymui. O pats pusiau požeminių konteinerių apgadinimas didžiausių nepatogumų sukelia patiems gyventojams: kiekvieno tokio konteinerio keitimas ir tvarkymas kainuoja apie 800 eurų. Tad raginame pačius gyventojus drausminti piktavališkai nusiteikusius piliečius ir pranešti apie jų daromus pažeidimus“, – sako T. Vaitkevičius.

Užsakymo nr.: PT_83227269