Vilniaus krepšininkai daugiau nei įtikinamai atsirevanšavo kroatams už pirmosiose varžybose rezultatu 57:68 patirtą nesėkmę ir šių metų Eurolygos sezoną baigė užimdami pirmąją vietą grupėje - 6 pergalės ir 2 pralaimėjimai.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė komandos kapitonas Robertas Javtokas, kuris pelnė 15 taškų (7/9 dvitaškių, 1/3 baudų), atkovojo 13 atšokusių kamuolių bei blokavo 3 varžovų metimus. Robertas Štelmaheris surinko 14 taškų (3/6 trit., 1/2 dvit., 3/4 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius, o Matthew Nielsenas pelnė 13 taškų (10 - trečiajame ketvirtyje) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Frederickas House'as surinko 11 taškų.

Po 8 taškus sostinės ekipai pelnė Simas Jasaitis ir Mindaugas Lukauskis (5 atk. kam.), po 4 - Povilas Čiukinas ir Andrius Šležas, 3 - Tomas Delininkaitis.

"Cibona" ekipoje pasižymėjo po 11 taškų pelnę Jamesas Pennas ir Benettas Davisonas.

"Lietuvos ryto" krepšininkai priešininkus pralenkė taiklumu, pataikydami 53 procentus dvitaškių (18/34) ir 42 procentus tritaškių (11/26). Kroatai "iš žaidimo" pataikė tik 11 metimų: 9 dvitaškius iš 25 (36 proc.) ir 4 tritaškius iš 21 (19 proc.).

Vilniečiai taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (38-26) ir geriau organizavo puolimą, atlikdami dešimčia rezultatyvių perdavimų daugiau (15-5).

Verta paminėti, jog abi komandos kartu suklydo tik 15 kartų: 8 - "Lietuvos rytas", ir 7 - Zagrebo komanda.

Kitas varžybas vilniečiai žais sausio 4 dieną išvykoje su paskutine grupėje dar nenugalėta komanda - Milano "Armani Jeans" (Italija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją