Labiausiai jis už gimtinės ribų išgarsėjo po filmo „Stalingradas“ sėkmės. Būtent šis darbas vyro pavardę įrašė prie garsiausių visų laikų Rusijos kūrėjų. Ši karinė juosta, kaip rašo „Variety“, tapo daugiausiai Rusijoje uždirbusiu ir sėkmingiausiu visų laikų trileriu bei pirmuoju rusišku filmu, kuris visas buvo nufilmuotas trimačiu formatu.

Talentas kurti yra F. Bondarčiuko kraujyje. Jo tėvas Sergėjus Bondarčiukas taip pat garsėjo kaip puikus režisierius. 1969 metais pastarasis gavo „Oskarą“ Geriausio užsienio filmo kategorijoje už 7 valandų trukmės „Karo ir taikos“ ekranizaciją. Mama Irina Skobceva taip pat buvo garsi bei mylima aktorė, sesuo Natalija irgi sėkmingai sukasi kino pramonėje, rašoma spaudos pranešime.

„Kai aš pradėjau kurti, Rusijoje kinas išvis buvo apmiręs. Kino industrija tuo metu stovėjo vietoje, todėl matėme tik pavyzdžius iš Holivudo. Gerą dešimtmetį gyvenome tik užsienio kinu. Ir štai, kur esame dabar. Tai buvo ilgas ir sunkus kelias, bet mes, galima sakyti, perrašinėjame istoriją ir mūsų vardai atsiduria tarp pasaulio geriausiųjų“, – sako F. Bondarčiukas.

Naujausia jo fantastinė juosta „Invazija“ taip pat peržengė Rusijos sienas. Įspūdingų specialiųjų efektų pilname filme pasakojama apie paprastą merginą Juliją, kuri po kontakto su nežemiška civilizacija įgijo nepaprastų ir bauginančių savybių, kurių nei ji pati, nei aplinkiniai iki galo nesuvokia. Norėdami apie šias stulbinančias galias išsiaiškinti kaip įmanoma daugiau, Gynybos ministerijos pareigūnai merginą apgyvendina mokslinėje laboratorijoje, kur su ja dirba šviesiausi šalies protai.

Paslaptingai įgytos Julijos savybės patraukia ne tik žemiečių dėmesį. Prie Žemės artėja paslaptingi objektai, kurie tegali būti svetimų civilizacijų kosminiai laivai. Žemiečiams galutinai įsitikinus, kad ateiviai atvyko ne su taikiais ketinimais, paaiškėja ir dar vienas dalykas – per Juliją įmanoma užmegzti ryšį su nelauktais atvykėliais. Tačiau ar žemiečiams pavyks tai padaryti ir išsiaiškinti, ko nori paslaptingieji svečiai? Ar vis tik paaiškės, kad karas neišvengiamas? Laikui nenumaldomai senkant, artėja pati svarbiausia žmonijos kova. Už planetą, už išlikimą, už žmogiškumą, ir už tuos, kuriuos mylim.

Kaip baigsis istorija pamatysime filme „Invazija“, kuris Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti jau šį penktadienį, sausio 3 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)