Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, mėlynoji zona nuo šiol apims buvusią raudonąją zoną ir dalį geltonosios zonos ties Lukiškėmis ir Gynėjų gatve, kuriose automobilių srautai per pastaruosius metus gerokai išaugo.

Mėlynojoje zonoje automobilio stovėjimas atsieina 0,50 euro už 12 minučių – iš viso 2,5 euro už valandą.

Raudonąja zona tampa Užupis, Senamiesčio prieigos nuo Pylimo gatvės, Konstitucijos pr. prieigos, kuriose telkiasi verslo centrai, daugėja traukos objektų, ir teritorija tarp Gedimino pr., J. Jasinskio ir A. Rotundo gatvių.

Šioje zonoje valandai palikti automobilį galima už 1,5 euro.

Geltonoji zona apims Žvėryno dalis tarp Latvių ir Paribio gatvių, teritoriją prie buvusio „Audėjo“ centro, Paupio kvartalą, dalį Naujamiesčio bei Šnipiškių iki Žalgirio gatvės. Taip pat geltonąja zona šiltuoju sezonu nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 dienos tampa erdvės prie Valakampių paplūdimio, Balsio, Balžio ir Tapelių ežerų.
Geltonojoje zonoje 10 minučių palikti automobilį galima už 0,10 euro, valandai – už 0,60 euro.

Savivaldybei priklausančios įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė anksčiau teigė, kad surinkta rinkliava patenka į miesto biudžetą.

„Pavyzdžiui, 2018 metais iš rinkliavos surinkta 12,4 mln. eurų, kurių dalis teko automatizuotos šviesoforų reguliavimo ir valdymo sistemos diegimui, stovėjimo rinkliavos bei šviesoforinio reguliavimo ir valdymo sistemos priežiūrai ir administravimui, dviračių takų plėtrai ir susisiekimo dviračiais organizavimui, A juostų įrengimui“, – sakė M. Gusarovienė.