Naująją karinę dramą, kuri bus ypatinga tuo, jog visa nufilmuota vienu nenutrūkstamu dubliu, įvertino jau beveik 100 kino kritikų iš viso pasaulio. Net 93 procentai jų portale „Rottentomatoes.com“ filmui parašė teigiamas recenzijas, rašoma spaudos pranešime.

Neseniai specialioje juostos peržiūroje dalyvavo ir Kino akademijos, sprendžiančios „Oskarų“ laimėtojus, nariai, garsūs kino pramonės atstovai. Tarp jų buvo ir S. Spielbergas, kuris negailėjo komplimentų nei režisieriui, nei kūrybinei komandai.

„Filmas išties revoliucinis, nepakartojamas. Mūsų draugystė su S. Mendesu prasidėjo nuo vieno Londone mano pamatyto miuziklo, tuomet ir išgirdau jo pavardę. Supratau, kad tai neeilinis kūrėjas, būtent todėl jam persiunčiau ir „Amerikietiškų grožybių“ scenarijų, siūlydamas režisieriaus kėdę. Tai buvo pirmas jo didelis filmas, pirmas laimėtas „Oskaras“. Būna scenarijų, kuriuos perskaitai ir jie tavęs nesukrečia. Filmo „1917“ scenarijus mane taip sujaudino, kad dar kurį laiką negalėjau atsigauti. Istorija grąžino mane į laikus, kai labai domėjausi Pasaulinių karų detalėmis, ypatingais žmonių patyrimais apie išlikimą, brolybę“, – pasakoja S. Spielbergas.

Taip pat jis prisiminė tą dieną, kai S. Mendesas pasakė, jog ketina juostą nufilmuoti vienu dubliu. S. Spielbergo nuomone, tai buvo neįmanoma.

Filmo „1917“ kadras

„Aš taip jam ir pasakiau. Veiksmas turėjo vykti lauke, didžiulėje teritorijoje, dieną ir naktį. Kaip jis tai padarytų? Tokiu atveju būtina žiūrovus paversti trečiuoju istorijos dalyviu, istoriją kurti realiuoju laiku. Tačiau akivaizdu, kad yra kūrėjų, kuriems neegzistuoja žodis „neįmanoma“. Dabar matau, kad toks yra ir Samas. Tai, ką jis padarė, yra viena geriausių mano patirčių kino salėje“, – komplimentų filmui „1917“ ir jo režisieriui negailėjo S. Spielbergas.

Galbūt tai ir buvo priežastis, kodėl „1917“ premjera D. Britanijoje paskelbta „karališka“, o toks „titulas“ suteikiamas tik išskirtiniams filmams: iki šiol tokiais tapo vos 70 juostų, tarp kurių – Bondiados serija, „Titanikas“, „Žvaigždžių karai“, „Narnijos kronikos“, „Hobitas“. Tokie filmai atrenkami atsižvelgiant į aukščiausią jų kokybę, profesionalų kūrybinę komandą, o į premjerą atvyksta ir D. Britanijos karališkieji asmenys.

Naujoji jo karinė drama nukels žiūrovus į 1917 metų pavasarį. Pačiame Pirmojo pasaulinio karo įkarštyje britų žvalgyba sužino, kad šiaurės Prancūzijoje vienas jų kariuomenės batalionų – 1600 karių – žygiuoja tiesiai į priešo paspęstus spąstus. Deja, įprastos komunikacijos linijos sunaikintos. Užduotis perduoti žinią apie pasalą patikima dviem jauniems eiliniams – Šofildui ir Bleikui (aktoriai George‘as MacKay‘us ir Deanas-Charlesas Chapmanas).

Norėdami suspėti laiku, vaikinai privalo nepastebėti pereiti fronto liniją ir didžiulę priešo kontroliuojamą teritoriją. Jei jiems nepavyks, žus 1600 ginklo brolių, o tarp jų – ir Bleiko vyresnysis brolis.

Kuo baigsis šis žygis į priešų teritoriją pamatysime nuo sausio 10 dienos, kai karinė drama „1917“ atkeliaus į Lietuvos kino teatrus.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)