Dar viena finale žadėta intriga – aistringasis tango, kurį šoko komisijos nariai, iki tol dosniai daliję pastabas ir patarimus projekto dalyviams, – rašoma projekto organizatorių pranešime spaudai.

Be to, jie atkreipė dėmesį, jog finale komisijos balsai įtakos neturės, o lėšos, surinktos už žiūrovų skambučius, atiteks finalo dalyviams.

Ant parketo poros iš viso atliko po tris šokius – pakartojo du šokius, kuriuos pasirinko patys ir parinko komisija, taip pat šoko laisvąjį šokį.

Pasirodymus stebėjo ir komentavo sportinių šokių profesionalai – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas Virginijus Visockas, daugkartiniai Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų prizininkai ir nugalėtojai Eglė Visockaitė, Lina Chatkevičiūtė ir Justas Kučinskas. Tačiau, kaip pabrėžia LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas, jų balsai įtakos rezultatams finale neturėjo – nugalėtojus lėmė žiūrovų balsavimas.

Žiūrovų balsai buvo paskelbti tik po finalo, toks sprendimas buvo priimtas siekiant neskatinti telefoninio balsavimo varžybų.

„Projektas „Šok su žvaigžde“ buvo kuriamas pagal originalų, didelio populiarumo sulaukusį britų transliuotojo BBC projekto formatą. Projekto, kuris pačioje Jungtinėje Karalystėje jau yra rodomas 17-ąjį sezoną, žiūrovų balsavimo rezultatai neskelbiami. Lietuvai, kuri tapo pirmąja Baltijos šalimi, įsigijusia teises į šio projekto formatą, buvo padaryta išimtis žiūrovų balsavimo rezultatus paskelbti po finalinės laidos“, – komentuoja LRT vyriausiasis prodiuseris.

Per visą projektą, įskaitant finalą, žiūrovų balsavimą stebi audito kompanija „Grant Thornton Lietuva“.

Simona Nainė ir Ligitas Bernatavičius

Pirmieji ant parketo finale pasirodė Simona Nainė ir Ligitas Bernatavičius. Šie šou dalyviai pristatė savo pirmą šokį – pilną nostalgijos Vienos valsą. Pora atskleidė jausmingą meilės šokį, įpindami praeities nuotraukas, seną rekvizitą. Komisija gyrė porą už drąsumą ir įgytą profesionalumą. Visockaitė pastebėjo, kad drebančių kojyčių nesimatė ir pagyrė už ilgą kelią nueitą iki finalo. „Valsas daug lengvesnis ir dinamiškesnis", – žarstė pagiras Chatkevičiūtė.

Komisija už šį poros pasirodymą skyrė aukštus 40 balus.

Simonos Nainės ir Ligito Bernatavičiaus antrasis šokį buvo laisvasis. Karine apranga apsirengę šokėjai sukėlė visų žiūrovų triukšmą užkuliuose. Komisija išliko santūresnė. Komisijos nariui Justui pritrūko šokėjų partnerystės. Bet Visockas apgynė porą: „įdėjote daug darbo“. O kita komisijos narė Eglė paantrino, kad atlikta daug sinchroninių judesių.

Komisija už šį poros pasirodymą skyrė 38 balus.

Šios poros trečiasis šokis buvo spalvingoji samba. Lotyniški rimtai susilaukė daug ovacijų. Karnavalo nuotaika, lengvumas ir lotynų garsai pradėjo trečią šokių setą. „Samba sudėtingas šokis“, – pastebėjo Chatkevičiūtė. „Norisi prisijungti ir šokti“, – džiaugėsi Kučinskas.

Komisija skyrė 39 balus.

Paula Valentaitė ir Gedvinas Meškauskas

Paulai Valentaitei ir Gedvinui Meškauskui teisėjai išrinko pirmąjį šokį – kvikstepas. Aukštuomenės šokis iš praeities. Publika audringai sutiko šią jaunąją porą. Komisija negailėjo komplimentų. „Tai, ką jūs darote, yra labai gerai, – gyrė Visockaitė. O Chatkevičiūtė paantrino, kad Paula atgimė kaip Feniksas. O komisijos narys Justas buvo susižavėjęs: „Paula, visų laikų žvaigždė." Pati Paula pasakė, kad jie yra euforijoje.

Patys sukūrę šokio choreografiją Paula Valentaitė ir Gedvinas Meškauskas atliko savo antrąjį šokį. Minimalistinis apšvietimas ir juoda apranga sukurė romantišką atmosferą, kur visi nuščiuvo nuo jautrumo. „Šokio burtininkai“, – džiaugėsi Visockas. „Likau be žado. Jūs pasibeldėte tiesiai į mano širdį“, – atviravo su ašaromis akyse Visockaitė, prašydama vandens nuo susijaudinimo.

Komisija už šį poros pasirodymą skyrė aukštus 40 balus.

Paula Valentaitė ir Gedvinas Meškauskas atliko savo trečiąjį šokį – pasadoblį, paremtą ispanų koridos motyvais. Pilną jautrių išgyvenimų, nesumeluotos aistros ir karo kvapo. „Šokis buvo labai geras“, – vis gyrė Paulą Kučinskas. „Jūs nuostabiai jaučiate šokį, esate mūsų projekto deimantas“, – negailėjo komplimentų Visockaitė.

Komisija už šį poros pasirodymą skyrė aukštus 40 balus.

Paulius Šinkūnas ir Katerina Voropaj

Paulius Šinkūnas ir Katerina Voropaj pradėjo savo pirmąjį šokį - pasadoblį. Teisėjų specialiai parinktas šokis šiai porai. Tai aistringas, Ispanijos koridos motyvais paremtas šokis, kuris nustebino ne vieną. Publikos ovacijos skambėjo garsiai. Voropaj netikėtai atsiskleidė matadoro vaidmenyje. Komisijos narė Lina pažymėjo, kad sprogo bomba, viskas derėjo tarpusavyje. O kitas komisijos narys Virginijus sveikino su puikiu šokiu.

Komisija už šį poros pasirodymą skyrė aukštus 40 balus.

Pauliaus Šinkūno ir Katerinos Voropaj antrasis laisvasis šokis paremtas muziklo „La la land“ motyvais. „Tai istorija apie du žmones“, – pakomentavo šokėjas Paulius. „Nuotaika buvo puiki, šaunuoliai“, – pagyrė komisijos narė Eglė. „Tai prasmingas šokis“, – papildė komisijos narė Lina. „Pirmą kartą mačiau tikrą Paulių, tai buvo nuostabu“, – pasidžiaugė Visockas.

Komisija už šį poros pasirodymą skyrė aukštus 40 balus.

Pauliaus Šinkūno ir Katerinos Voropaj trečiasis šokis – jausmingasis Vienos valsas, kuris užbūrė stebuklinga muzika ir pasakos elementais. Voropaj staiga tapo senų laikų dama, o Paulius – karininku. Lermantovo herojų Arbenino ir Ninos siužetas: vyras laukia žmonos, o ji pameta apyrankę, bet jis nepatiki ir viskas baigiasi labai tragiškai. Žiuri negailėjo komplimentų žiūrėdama į porą ir plojo su visais. „Tai pats tikriausias ir gražiausias Jūsų šokis“, – pastebėjo Visockaitė. „Didinga, tragiška ir jautru“, – apibendrino komisijos narys Justas.

Komisija už šį poros pasirodymą skyrė aukštus 40 balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)