Parlamentarai penktadienį balsuos, ar pratęsti nedidelio, 5 eurų už toną mokesčio tarifo galiojimą. Tai reiškia, kad gyventojams šiukšlių išvežimas nuo sausio nebrangtų.

Jeigu Seimas Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pataisos nepriimtų, įsigaliotų dar 2014-ųjų lapkritį patvirtintas 27,51 eurų už toną tarifas.

Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pakeitimus, numatančius nepavojingų atliekų šalinimo sąvartynuose įkainių didinimą, Seimas priėmė dar 2014-ųjų lapkritį. Tuomet pakeitimai numatė laipsniškai didinti mokestį: 2018-aisiais jis siekė 5 eurus, nuo 2019 metų turėjo kilti iki 21,72 euro, o nuo 2020-ųjų – 27,51 euro.

Nuo 2018-ųjų galiojusį 5 eurų tarifą palikti galioti ir 2020-iesiems siūlo Aplinkos apsaugos komitete dirbantys keturi Seimo nariaiPetras Nevulis, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bacvinka ir Andrius Mazuronis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją